Blog: Voelen wat zij voelt

Blog: Voelen wat zij voelt

16 mei 2024 door Ingrid Verbeek

Ik ben samen met Marg bij een dansvoorstelling. Ik zit met mijn rechterarm tegen haar aan. Ze heeft sinds een tijdje last van ongecontroleerde bewegingen van haar hoofd en soms van haar hele bovenlichaam.

Ingrid_Verbeek_kattenIk ken haar beweeglijkheid, maar nu in het theater vóel ik het ook. Ik voel hoe ze van links naar rechts beweegt, hoe haar lijf onrustig is. Ik druk me wat meer tegen haar aan en probeer te voelen wat zij voelt, zodat ik het me beter kan voorstellen. Helaas, zo werkt het niet.

De volgende dag vraag ik hoe het voor háár voelt: "Als je het heel koud hebt dan trilt je lijf van binnen. Zo voelt het voor mij ook. Ik kan er niets tegen doen, het gebeurt gewoon". Dit begrijp ik, ik heb het zelf ook wel eens zo koud dat ik moet rillen. Maar toch is het anders, want bij mij houdt het op als ik weer warm ben en bij Marg niet.

Ook al helpt het niet tegen het trillen, wat ik wel kan doen is haar verwarmen met mijn liefde.

(foto pixabay)

Bekijk hier alle blogs van Ingrid Verbeek

Reacties

Terug naar boven