Blog: Verloren

Blog: Verloren

28 juni 2021 by Marianne van den Broek

Het is nu zondagavond 20.30 uur. Om 18.00 moest het Nederlands voetbalelftal spelen tegen Tsjechië. VERLOREN met 2-0!! Ik ben een echte voetbal liefhebber. Ik kan eigenlijk amper kijken naar Nederland, te spannend. Nou, dan heb ik de rest van het toernooi mazzel want ze liggen er dus uit. De oranje attributen kunnen weer naar zolder, de tv reclames zijn niet meer oranje. De straatversieringen kunnen ook weggehaald worden. Sneu voor de horeca. Straks begint België tegen Portugal. Denk dat ik voor België ben, ha,ha.

Enfin, dit is blog 4. Geen idee of er veel mensen zijn die mijn blogs lezen? Mochten er vragen zijn, schroom niet!

Vervolg blok op blok 3
Blok 3 eindigde met de mededeling dat de hele handel eruit moest. De scan wees uit dat er lucht tussen de maagwand en buikwand zat. De maag PEG sonde  moest eruit. Na lang wachten en pijn weg puffend ging ik onder narcose. Kwam bij op de IC, aangesloten aan toeters en bellen. Mijn belletje was op de grond gevallen. De bloeddrukmeter pompte elk kwartier rondom mijn arm. Ik heb het zuurstofkapje van mijn vinger gehaald zodat de alarmbellen gingen rinkelen. Vond ik zelf wel slim. De bloeddrukpomp was per ongeluk elk kwartier in plaats van 1 x per uur  afgesteld. Kreeg tot 2x toe verkeerde pillen. Ben panisch voor verkeerde pillen. Gelukkig was ik nog alert om het te melden. Met een jaap van 10 centimeter ging ik de volgende dag weer naar mijn ziekenhuiskamer. Geen duodopa-pomp maar terug naar de pillen, 33 stuks per dag. De een wel met eten, de ander niet. Innemen en dan een half uurtje erna eten, opletten dat je een uur van te voren niks gegeten had. De diëtiste bestelde een kroketje want ik moet aankomen. Na 5 dagen naar huis.

Moed verzamelen om nog een keer onder het mes te gaan om de sonde’s aan te brengen.

Na drie maanden ging het weer gebeuren. Op 25 maart 2019. Ook dat ging niet zonder slag of stoot.
in mijn boekje “ Parkinson…loop naar de pomp!”! staat het allemaal beschreven.

Inmiddels dus al ruim 2 jaar de pomp. Daarbij medicijnen, 3 pramipexol, 3 magnesium, 1 caci, 1 levodopa retard, 1 macrogol, 2 mebeverine, 3 paracetamol.

Ga terug naar alle blogs van Marianne van den Broek

Reacties

Terug naar boven