Blog: Googelen op slaapproblemen

Blog: Googelen op slaapproblemen

15 juli 2021 door Johan Lindner

Het is Pasen 2020 met een bijzonder randje in verband met het coronavirus. Voor mij heeft de lockdown ook voordelen. Veerle en Caya zijn gezellig veel thuis en we halen weer ouderwets spelletjes uit de kast.

Toch voel ik me een beetje vlak de laatste tijd. De spelletjes zijn voor mij vermoeiend dus zeg ik steeds vaker: “Nee, ik doe liever niet mee”. (Als klein kind vond ik het altijd onvoorstelbaar dat iemand geen zin had in een spelletje). Verder komen de slaapproblemen weer terug.

Ook nu ben ik vroeg wakker. Het is 3 uur in de nacht. Ik kan niet meer liggen en heb een onrustig gevoel van binnen. Het liefst ga ik even douchen of tegen Annelize aan liggen. Maar ik wil haar niet wakker maken, want dan zijn we allebei moe morgen. Dat wil je niet!

Duf ga ik op rand van het bed zitten. Even mijn rug strekken en dan weer proberen te slapen.
Slapen lukt niet en een bodyscan (geleerd op de mindfullnes cursus) helpt ook al niet. Ik probeer naar beneden te sluipen zonder dat de honden gaan blaffen, ik eet iets en probeer weer te slapen.
Na nog een uur zwoegen besluit ik om op Parkinson en slaapproblemen te gaan googelen op mijn Iphone.

Googelen op ziekteverschijnselen is, zeker diep in de nacht, geen goed plan! Maar liefst 70% tot 90% van de ‘parkies’ heeft slaapproblemen en hallucineren is naast hardop dromen ook een bekend probleem, lees ik op internet. Nou, slapen kan ik daarna helemaal niet meer.

Ik droom de laatste tijd wel vaker hardop ,volgens Annelize. Ik denk ineens terug aan mijn droom van vorige week. Ik was met het Nederlands elftal aan het voetballen tegen Duitsland. Ik kreeg een mooie bal in de diepte aangespeeld, maar ik kon in volle sprint net niet dichter bij de bal komen. Gek genoeg liep het veld behoorlijk af! Ik lopen en lopen en lopen….Met een uiterste krachtsinspanning probeerde ik toch nog voor te zetten. Na een flinke schreeuw en een harde trap, waarbij ons dekbed hoog in de lucht vloog, zaten we allebei rechtop in bed.

Ach, als het daar bij blijft dan valt het nog wel mee, relativeer ik de boel weg. Het feit dat ik kennelijk goed genoeg was voor het Nederlands elftal streelt m’n ego, maar helpt me nu niet in slaap.
Ik neem de gok en ga om 5 uur heel stilletjes douchen en val daarna in slaap. “Ging het niet vannacht?”, vraagt Annelize?” Nee, ik ben maar even gaan douchen. “Ja heb ik gehoord”, zegt ze.

Ga terug naar alle blogs van Johan Lindner

Reacties

  1. Lienke de Boer Lienke de Boer Schreef op 9 augustus 2021

    Goedemorgen,
    Ook ik heb Parkinson
    Wat een verhaal, zo herkenbaar voor mij, die nachten zijn zo lang en ik probeer van alles maar tot nu toe geen resultaat.
    Maar moed houden want anders heb je zeker verloren.

Terug naar boven