Blog: Elke dag wat

Blog: Elke dag wat

1 november 2021 by Marianne van den Broek

Eigenlijk kan ik al die onverwachte, tijdrovende, emotionele toestanden er niet bij hebben. Het kost  nogal energie. Het is elke dag wel wat.

Hoe is het mogelijk,  er is door iemand gepind met mijn pasjes, bij 6 verschillende Rabo flappentappers. Er zijn beelden van maar die mogen we niet bekijken ivm de wet op de ‘privacy’ . Aan me hoela met die privacy, als je jat van iemand verspeel je die privacy wat mij betreft. Hoe denken jullie daarover?? Vandaag weer een mailtje aan fraudeafdeling gestuurd of er al schot in de zaak zit. Nee, dossier ligt op de stapel, druk, druk. Rabo zou volgens mij minder dossiers hebben als ze de tijd tussen limiet verhogen en daadwerkelijk pinnen ophoogt. NU kan je na die verhoging gelijk pinnen. Bij, bijvoorbeeld de Regiobank zit daar 4 uur tussen. Je krijgt een berichtje dat je limiet verhoogd is. Herken je dat niet  dan heb je tenminste nog 4 uur de tijd om de hele handel te blokkeren. Enfin, het kan nog wel een paar weken duren.

Manlief is onmisbaar, in de vroege ochtend komt hij de pomp, spuiten, ontbijt en krant brengen. Ik dacht dat ik dat zelf nog wel zou kunnen maar van de week werd ik loeihard teruggeworpen. Pomp gaf eerst met veel gepiep aan dat de batterijen vernieuwd moesten worden. OK, dat lukte. Toen ineens weer veel gepiep: pomp werkt niet. Hellup, ik lag, zoals bijna elke ochtend, verstijfd, kon mijn bed niet uit. De 24 uurs helpdesk gebeld. Gelukkig hoorde mijn man me roepen.  Pomp loskoppelen, zachtjes de onderkant schoonmaken, proberen  aan te koppelen. Een lang verhaal kort: na 3 pogingen lukte het. Maar ik besefte dat ik dus echt ’s morgens niet alleen kan zijn. Heb eerst maar even een potje liggen janken, weer iets inleveren. Leuk hoor Parkinson grrrr.

De pomp-ochtenddosis  5,2. Eerst een half boterhammetje en dan samen 1 paracetamolletje, 1 mebever, pramipexol en magnesium. Dat bevalt beter dan eerst 2 broodstukjes, dan paracetamol, rest opeten en daarna mebever en pramipexol. Zo blijf ik vogelen om de meest gunstigste, minst pijnlijke volgorde te ontdekken. Probeer om 10.15 in de startblokken te staan om te ‘Olga-Commandeuren’ oftewel ‘Nederland in Beweging’. En dat kwartiertje is best pittig ! Olga zegt het regelmatig …en ja, ik ben het met haar eens ha, ha, het is ‘best pittig’!! Ben trots op mezelf als ik dat kwartiertje meegedaan heb. Ga 3x in de week weer E-gymmen en…..tromgeroffel….ben weer voor het eerst wezen tennissen., Het slaan ben ik niet verleerd. Mijn  service echter was drama, tig keer in het net. En ook mijn conditie is super slecht. Ook weer naar de fysio, die ischias is hinderlijk aanwezig. Hoop dat die pijn snel verdwijnt. Wat ook mag verdwijnen is het pijnlijke wildvlees bij de sonde-ingang. Elke avond koel-elementjes erop.

Leuk: van de week  4 mailtjes van mensen die mijn boekje Parkinson…loop naar de pomp !! bestelde. Vanavond de Griep- en Pneumokokken prik gehaald. Verder alles goed.

Ga terug naar alle blogs van Marianne van de Broek

Reacties

Terug naar boven