Blog: Quarantaine

Blog: Quarantaine

2 december 2021 by Marianne van den Broek

Nou, dat was me het maandje wel zeg. Blog 10 eindigde omstreeks 1 november en nu zijn we alweer op 1 december. De laatste maand van een heel bijzonder, vreemd, niet te geloven jaar. Het eerste weekend in december hadden wij, zo ’n beetje het eerste,  verjaardagsfeestje van een vriend. Zijn 95 jarige moeder vroeg of ik gezellig bij haar kwam zitten. Ik zei : “dat wil ik wel maar ik houd 1,5 meter afstand hoor !” Ik deed/doe dat sowieso steeds want die Corona mag mijn deur voorbij gaan. Ik heb al moeite om die Parki van me af te slaan. Op gegeven moment werd ik benauwd, dus naar buiten, lucht happen. Seintje naar manlief “naar huis”…

Die nacht voelde ik  al dat dit niet Parki was maar Corona die mij in zijn greep had. Niet te geloven. ’s Morgens een sneltest gedaan en binnen no time verschenen de 2 streepjes. GGD gebeld om 11.00, kon om 12.00 geprikt worden. Om 16.30 de uitslag positief. Dit bevestigde mijn vermoeden. Manlief de volgende dag ook naar de GGD. En ja hoor: positief. Samen uit – samen thuis. Dat samen uit zat er eventjes niet in. Ons tripje naar Overijssel geannuleerd. Samen thuis bleef over.

Hij was een beetje kwakkelig, hoesten en niezen.(volgens mij heeft hij mij aangestoken ha,ha)  Het gekke is dat ik 2 dagen erna echt NERGENS last van had! Geen buikpijn, wondpijn, niet vastzitten, makkelijke stoelgang. Dat was heeeerllllijkkk. Dat duurde slechts 1 dagje. Maar al met al viel het mee. Ik ben 7 dagen in quarantaine gebleven. Mijn reuk komt langzaam terug, ben meer vermoeid  dan anders. Moet dus weer opnieuw conditie gaan opbouwen. Om 10.15 uur meedoen met Olga, dat is even afzien. Pittig soms. Sportschool is gelukkig nog open zodat ik 3x in de week  ga E-gymen. Tennissen nog even mee wachten. Ik zal ook weer een afspraak moeten maken met de fysio want die ischias gaat niet vanzelf weg.

Ik had vorige week ineens 10 minuten lang allemaal lichtflitsen in mijn ogen. Even googelen, daar word je niet vrolijk van. Toch maar afspraak met de oogarts gemaakt. Alles nagekeken, niks verontrustends. Er was 2 jaar geleden beginnende staar gezien. Dat was ietsiepietsie meer. Die flitsen is waarschijnlijk ogen-migraine. Nooit van gehoord. Ik ga het niet googelen denk. Als het weer gebeurd moet ik terug komen.

In mijn vorige blog schreef ik over de bankfraude. Wij zijn blijkbaar niet de enige want het dossier ligt nog op de stapel. Niet te geloven, 3 maanden verder en nog niks gehoord of gezien. Ben heel benieuwd of we het gepinde geld terug krijgen.

Ik heb ook mijn plastic ‘pak’ weer opgezocht. Ontsmet, en ik kon weer heerlijk knuffelen met mijn kleinkindjes en dochters.

Ik bestel al bijna 2 jaar mijn boodschappen online. Kom zelden of nooit  in winkels. Ondanks dat ik gevaccineerd ben, en nu dus ook Corona heb gehad, blijf ik afstand houden.

Iedereen het beste, vier het leven!

Ga terug naar alle blogs van Marianne van den Broek 

 

Reacties

Terug naar boven