Blog: Constipatiecomplicaties

Blog: Constipatiecomplicaties

4 januari 2022 by Arnold Smeels

Parkinson tast ook mijn darmstelsel aan en veroorzaakt slechte stoelgang. Daardoor wordt de medicatie niet goed in mijn lichaam opgenomen en sorteren mijn pillen minder effect.

De avondlijke wandelingen die ik op gezette tijden door de stad maak zijn goed tegen constipatie. Daarnaast slik ik vezelpoeders. Ik ben nog steeds op zoek naar de juiste dosering. Als ik er te weinig van neem dan is het effect niet groot genoeg. Als ik er te veel van neem, dan zijn er dagen dat ik de regie over mijn stoelgang kwijtraak. Op dat soort dagen is het verstandig je veiligheidshalve maar een beetje ‘in en om huis’ te vermaken. Ik heb het risico wel eens genomen van dit advies af te wijken. Dat was niet slim. Met samengeknepen billen had ik nog net op tijd mijn wandeling voltooid en het toilet bereikt. Maar door mijn gemankeerde fijne motoriek kreeg ik de knopen van mijn broek niet op tijd open.

Zo strandde het schip alsnog, met de haven in zicht.

Ga terug naar alle blogs van Arnold Smeels

Reacties

Terug naar boven