Blog: Nieuwe ronde, nieuwe prijzen

Blog: Nieuwe ronde, nieuwe prijzen

4 januari 2022 door Marianne van den Broek

kerstkaart_marianne

Blog 11 1 december en nu zijn we alweer op 3 januari 2022. Een heel bijzonder, vreemd, niet te geloven 2021.

In december was manlief  zijn reuk én smaak kwijt. Wij gingen in een restaurantje een kopje uiensnoep nuttigen. De serveerster vroeg of het smaakte. “er is geen reuk of smaak aan” was zijn antwoordt! Ze schrok ervan dus we hebben maar snel gezegd dat het door Corona kwam. Dat was lachen. Ik ben nog steeds meer vermoeid  dan anders. Moet dus weer opnieuw conditie gaan opbouwen. Om 10.15 uur meedoen met Olga, dat is even 15 minuten afzien. Pittig soms. Sportschool is helaas weer in lockdown  zodat ik die 3x in de week  E-gymen niet kan doen.

Bankfraude, 3 maanden verder en pas de laatste dag van het jaar een mailtje. Ook een telefoontje met o.a. de vraag: wie, wat, waar. Ja, als ik dat wist had ik mijn geld al terug. De enige die weet hoe het is gegaan is de ‘dader’. Wij wachten nog steeds op terugbetaling.

De kerstspullen van de schuurzolder gehaald, stootte behoorlijk mijn koppie tegen een ijzeren balk. Het licht ging eventjes uit. Gelukkig kwam ik heelhuids beneden. Voortaan maar een helmpje opzetten 😉. Kerststal uitgestald, Het laatste werkstuk van mijn vader. Hij had ook Parkinson.

kerststalMijn paps komt elk jaar, op zijn scootmobiel even in de stal kijken!

Ik heb Maria, Jozef, en de rest allemaal een kapje op gegeven! Ben een dag bezig geweest om de boel binnen en buiten te versieren. Vandaag weer druk met aftuigen. Manlief was 2e kerst jarig dus ook die vlaggetjes hingen ook in de tuin. Vrienden hebben ze midden in de nacht opgehangen. Ben ik blij dat ik zie niet gezien heb want ik zou gelijk groot alarm slaan als er twee duistere figuren in de tuin scharrelen !! Ook een schaal oliebollen en een fles bubbels stonden voor de deur. Je wordt maar 1 keer 70!! De 3 dochters kwamen 1e kerst hun paps feliciteren. Op 2e kerstdag geen gourmetten met het hele gezin (15) maar een soort van ‘happen en trappen’ dat trappen werd een taxi van het ene kind naar het andere. Bij elk lekkere hapjes, borrel, kaasfondue. De familie en vriendenkring was gevraagd een felicitatiefilmpje naar de jarige te sturen.

Over 18 dagen ben ik aan de beurt ! Ik vond 50 en 60 worden geen punt maar 70 vind ik echt zoooooo oud klinken. In mijn hoofd voel ik mij van 11.00 tot 06.30 uur  slechts 45. (van 06.30-10.30 is het elke ochtend afzien, voel ik me 100)  De langste tijd op deze aardbol heb ik wel gehad. Ik wil nog lang niet dood maar het gaat zo hard. Tijd vliegt. In 2021 is mijn jongste zusje overleden. Ik mis haar ontzettend, wilde haar vorige week even bellen. Kan bellen maar ze neemt niet op. In de hemel is geen wifi.

Iedereen het beste, vier het leven !

Marianne

Ga terug naar alle blogs van Marianne van den Broek

Reacties

Terug naar boven