Blog: Maand februari 2022

Blog: Maand februari 2022

1 maart 2022 by Marianne van den Broek

De maand februari is in alle opzichten legendarisch geworden.

Corona was  steeds, elke dag weer, het onderwerp van gesprek. In allerlei praatprogramma’s kwamen de ‘deskundigen’ opdraven. De een wist het nog mooier te vertellen dan de ander. Ik was het behoorlijk zat en zapte meestal over naar een luchtiger programma. Zelf kwam ik nog steeds  niet in de winkels. Dat mondkapje was me te benauwd.
Manlief en ik gingen op 8 februari de booster halen omdat het ca 3 maanden geleden was dat wij positief waren.  Op de fiets naar de vrije inloop voor vaccinaties, zo’n 10 kilometer fietsen. Hoppa, booster in linkerarm. Even 10 minuutjes blijven zitten, glaasje water en weer op de fiets. We fietsten langs vrienden en, na bijna 2 jaar, stapte we binnen. Heerlijk zitten kletsen, ‘bijpraten’ koffie, borrel, likeurtje….hapje mee-eten ?! Voor donker thuis ging niet meer lukken. Extra shotje van mijn pomp genomen want het was toch wel inspannend. Maar, niet onbelangrijk, heel gezellig.

Volgende dag weer e-gymen en daarachteraan in de sauna! Dat is een heisa want de pomp moet losgekoppeld, de wond afgeplakt en NA de sauna natuurlijk weer aangekoppeld. In diezelfde week heb ik met manlief 45 minuutjes een balletje geslagen. Gelukkig ging het goed, heerlijk om te weten waar je moe van bent geworden. Soms ben je moe van het niks doen toch?! Zal je vertellen dat het lekker was. Mijn conditie is nog steeds 0,0. Daar moet ik wat aan gaan doen. Is lastig want die ischias  is erger geworden. Vooral in mijn linkerbeen, ik word zelfs midden in de nacht wakker van de pijn. Niet leuk dus.

Op 18 maart waren er weer nieuwe lockdown-regels
 Nog ter gelegenheid van ons 45 jarig huwelijk en onze 70e verjaardag gingen wij, die 18e,  met het hele gezin naar Vossemeren, Center Parcs België. Twee prachtige bungalows. Precies op de meest stormachtige dag sinds jaaaaren. Het is dat we het de kleinkinderen niet konden aandoen maar we  waren  liever thuis gebleven. We worden altijd onrustig van storm omdat onze kassen heel wat te verduren krijgen. Eén schoonzoon bleef thuis, hij had nogal veel na-weeën van Corona. Jongste dochter was aan het bijkomen van Corona en zou de volgende dag met man en 2 kindjes komen. Schoonzoon 2 ging zaterdagochtend vroeg om 06.00 uur weer naar huis om de schade te bekijken. Wonder boven wonder was er geen glasschade. Wel was een hele grote mooie boom omgewaaid. Rakelings langs het konijnenverblijf en net NIET op het woonhuis
 Ik was 1 uurtje meegegaan naar het zwembad en had het toen wel weer gezien . Gelukkig had schoonzoon 1 besloten om bij nr 2 in te stappen. Dus, geweldig, uiteindelijk  iedereen (15 stuks) aanwezig! Gourmetten, bowlen, spelletjes, helemaal genieten.

Afgelopen vrijdag mochten eindelijk de mondkapjes af. Een grotere ramp nam de plaats in: oorlog Rusland-Oekraïene. Hoe gestoord  kan iemand zijn?? De ‘experts’ rollen weer over elkaar heen. Ik haak af, sorry. Merk dat negatieve invloeden Parkinson-bevordelijk is.

Groetjes

Marianne
marbroekwoerden@gmail.com

Bekijk alle blogs van Marianne van den Broek

Reacties

Terug naar boven