Blog: Kleur bekennen

Blog: Kleur bekennen

27 april 2022 door Taco Fortgens

Het zijn roerige tijden. Corona is na twee jaar nog maar net enigszins onder controle of het volgende virus dient zich alweer aan. En deze variant is zo mogelijk nog moeilijker te bestrijden dan alle voorgaande Corona mutaties.

In alle praatprogramma’s op de televisie hebben de virologen plaats gemaakt voor militaire strategen en medewerkers van instituut Clingendael. Na opnieuw een aantal weken vol analyses en beschouwingen dringt zich de vraag op hoeveel informatie een mens tot zich kan nemen.

Ik betrap mij erop dat ik het stadium heb bereikt dat ik mij af en toe afsluit voor die overdosis aan nieuws. Dat gebeurt bijna automatisch om te voorkomen dat je je fysiek en mentaal steeds slechter gaat voelen. Als parkinsonpatiënt ervaar ik dagelijks de interactie tussen lichaam en geest. Alles in je lijf wordt aangestuurd vanuit de hersenen. En de minste onbalans in de processen heeft impact op je functioneren.

Het is vandaag woensdag 27 april: Koningsdag. Na 2 jaar eindelijk weer de nodige Oranje activiteiten in ons dorp, zoals ringsteken voor tractoren. Mijn gedachten dwalen af naar de Oekraïne. Daar staat geen steen meer op de andere, acht weken na het uitbreken van de oorlog. Mocht het ooit tot vrede komen, dan duurt het jaren voordat het gewone leven weer enigszins is teruggekeerd. 

Hoeveel tractoren zouden ze daar kunnen gebruiken voor andere doeleinden dan een spelletje ringsteken! Ook dit jaar is op Koningsdag de kleding van de koninklijke familie weer het belangrijkste gespreksonderwerp. De kranten koppen: de kleuren van de koninklijke garderobe moeten dankbaarheid en vrede uitstralen. Roze voor dankbaarheid en erkenning. Groen voor vrede en harmonie. In Rusland denken ze daar anders over. Daar dragen ze uitsluitend legergroen. De kleur van leugen, bedrog en grenzeloos gedrag.

Een vredige zomer!

 

Bekijk hier andere blogs van Taco Fortgens

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Reacties

Terug naar boven