Blog: In mei leggen alle vogeltjes een ei

Blog: In mei leggen alle vogeltjes een ei

14 juni 2022 by Marianne van den Broek

Behalve de Koekoek en de Griet want die leggen in de meimaand niet.

Mooi gezegde. Het is inderdaad razend druk in onze tuin. De boomhuisjes werden grondig getest door de koolmeesjes. Erop, eronder, erin. Met de snaveltjes tegen het hout tikken en dan snel de boel binnen inrichten.  De eksters zochten de hoogste boom. De duiven zochten een lagere boom. De merels in de heg en de winterkoninkjes maakte een nest in de palmstam én in het hout-hok. Op de akker tegenover ons maken de kievieten en de scholeksters hun nest. Daar werden stokjes bijgezet zodat de boer bij het omploegen de nesten kon omzeilen.

Wij hadden ogen te kort. Wat hébben die vogels het druk als de eitjes uitgekomen zijn, ze maken heel veel vlieguren! Er werden wormpjes gezocht op ons grasveld. Weleens gezien? Geweldig, ze springen op het gras zodat de wormpjes tevoorschijn komen.

Fietsen gaat prima. We zijn 3 nachtjes naar de kop van Noord-Holland in een B&B geweest en hebben veel gefietst. Het gekke is dat we steeds een straffe tegenwind hadden, zowel heen als terug.

Afgelopen maand veel feestjes, etentjes, bbq, verjaardagen gehad. Plan dan verder die dag (en de dag erna) niks in. Voor de zekerheid. Maar ook omdat ik het heerlijk vind om gewoon thuis te zijn.

Pompstand: continu 3,4/ochtend 5,0/extra 3,0. Wild vlees zit er wel maar de uierzalf verzacht de pijn. Anne (van de pomp) gaf het advies om de sonde slangetjes meerdere keren door te spuiten. Er komt dan best veel vocht, schilfertjes terug uit het slangetje.

Ik laat het er sinds een week of wat helemaal uit lopen. Sindsdien heb ik ’s morgens een kortere ‘out-periode’. Dat is mooi meegenomen.   

Parkinson is soms hinderlijk maar ik  probeer te genieten van alle andere leuke, mooie, ontroerende , gezellige dingen. Er was vorige week de wandelvierdaagse. Kleinzoon belde op dat ze langs ons huis zouden komen…..of ze dan een snoepje mochten komen halen. Tuurlijk. Daar stond ik met mijn volle snoepdoos. Er kwamen n paar honderd kinderen voorbij. Iedereen blij en bedankt. Ik had zelfs nog snoep over. Kan je nagaan hoe vol die doos was.

1e Pinksterdag kwam ons ‘nageslacht’  aanwaaien. Een schoonzoon moest werken maar de rest was er. Er kwamen heel veel fietsers voorbij want er was een fietsroute georganiseerd. De 4 jongste kleinkinderen zagen hun kans. Een speelgoed gitaartje en een mondharmonica kwam te voorschijn. Petje op de grond en hopen dat die vol kwam met muntjes. Dat schoot niet echt op. De 3 oudste hadden de oplossing. Zij gingen ’n stukje terug met muntgeld en vroegen de passanten om die munten in het petje te droppen!  GEWELDIG !    Iedereen blij.
Mijn kippensoep is lekker. Kleinzoon vroeg of ik ‘alstublieft’ een hele grote pan wilde     maken zodat zijn mama (mijn dochter) het dan in kon vriezen. Hadden ze lekkere soep!

Groetjes,

Marianne

Lees hier meer blogs van Marianne van den Broek

Reacties

Terug naar boven