Blog: Vergeetachtig...?

Blog: Vergeetachtig...?

21 februari 2023 door Derkie Dingemanse

Vanmorgen sinds lange tijd weer eens de fiets gepakt. Door omstandigheden had ik 2 maanden niet gefietst. Ik pakte dus vanmorgen mijn (elektrische) fiets uit het schuurtje en drukte op het knopje van het display om hem aan te zetten.

Ik pakte dus vanmorgen mijn (elektrische) fiets uit het schuurtje en drukte op het knopje van het display om hem aan te zetten. Maar wat nu? Er stond 'manual' maar dat moest ik niet hebben, ik moest de 'ecostand'. Maar hoe werkte dat nu ook weer? Op het knopje drukken maar toen ging alles weer uit, ander knopje maar toen kwam ik in het geheugen. Help! Weet ik nu niet meer hoe een elektrische fiets werkt? Zelfs nog geprobeerd of het misschien een touchscreen was. Maar dat was dus niet het geval. Na een aantal minuten modderen ontdekte ik aan het stuur nog een knopje. En jawel, ik had hem gevonden!

Het valt me op dat ik dit soort dingen de laatste tijd vaker heb. Gisteren een uur te vroeg voor een gesprek op mijn werk en de laatste keer dat ik naar de neuroloog moest was ik de weg naar het ziekenhuis kwijt. Ik vind het best eng worden allemaal. Over 3 weken krijg ik een psychologische onderzoek of ik cognitief nog in orde ben. Ik ben benieuwd maar ook best bang voor de uitslag.

Eén ding weet ik zeker. Ik laat de fiets niet meer twee maanden in de schuur staan, want stilstand is achteruitgang. Zowel voor de fiets als voor mij.

Ga terug naar alle blogs van Derkie

Reacties

Terug naar boven