Blog: “Je arm zwaait niet mee als je loopt”

Blog: “Je arm zwaait niet mee als je loopt”

27 februari 2023 door Ria Snoek

Dat hoorde ik vaak van mede wandelaars.

Ik weet het aan de frozen shoulder, maar het is een van de symptomen van parkinson…

Zomer 2020. Een wandelmaatje dat zelf ook wat alternatieve therapieën beoefende, zag het ook. Toen ze mijn verhaal over het pont-ongeluk hoorde (ik kon het echt niet vertellen zonder tranen in mijn ogen te krijgen) wist ze een verklaring voor de hangende arm: de schrik van het ongeluk was in die arm gaan zitten. Dat moest ik laten behandelen.

Ga terug naar alle blogs van Ria Snoek

 

Reacties

 1. Folkert van der Meer Folkert van der Meer Schreef op 6 maart 2023

  "De schrik van het ongeluk was in die arm gaan zitten".....

  En daardoor zou je arm niet meer mee willen doen? Dat geloof je hopelijk toch zelf niet?
  Bovendien, als schrik echt zo zou kunnen werken, dan lijkt mij de kans vele malen groter dat deze in je hoofd gaat zitten, zodat deze "op slot" gaat, net als je arm. Dan zou je geen blogs meer kunnen schrijven. Schrik is namelijk een reactie die vanuit het zenuwstelsel ontstaat en waar je je van bewust wordt (hoofd).
  Vraag je zenuwarts maar eens waardoor je onwillige arm zo onwillig is geworden.

 2. Ria Ria Schreef op 12 maart 2023

  Mee eens Folkert, maar ik was toen bereid alles te proberen.
  Ik kon het me inderdaad ook niet voorstellen…. Dat is zo 😀

  Je leest nog wel, hoe het verder gaat

 3. Folkert Folkert Schreef op 31 maart 2023

  .........."maar ik was toen bereid alles te proberen"......

  Ja, daar kan ik wel begrip voor hebben, je probeert van alles in de hoop dat het werkt. Misschien vinden ze nog een keer iets wat echt werkt, laten we daar voor gaan duimen.

  Hartelijke groet,
  Folkert

 4. Ria Ria Schreef op 19 april 2023

  Jaaaa, het is te hopen…

Terug naar boven