Blog: Tremor

Blog: Tremor

7 maart 2023 door Ria Snoek

Kort daarop (toeval bestaat niet toch?) hoorde ik dat een goede kennis van me een opleiding volgde waarmee ze de energie van iemand  weer ‘in balans’ kon krijgen. Ik vroeg haar of ze iets met mijn onwillige arm kon.  Ze wilde het wel proberen. Ik ging er een paar keer heen.

“Kun je ook iets met die trillende arm?”. Want sinds enige tijd trilde mijn rechter arm, vooral in rust.

“Nee, ik heb het hoofdstuk over de hersenen nog niet gehad”, zei ze. Hersenen? Het zal wel …

Begin november 2020 stond een bezoek aan de chiropractor weer in mijn agenda. Daar ging ik een paar jaar geleden een keer heen vanwege mijn rugklachten. Hij constateerde dat ik scheef liep, ‘maakte’ me weer recht en ik kwam er nog vier keer per jaar voor ‘onderhoud’.

“Kunt u iets met die trillende arm?” Vroeg ik hem.

Hij keek naar mijn arm en adviseerde me een bezoek aan de huisarts.

“Wat kan de huisarts hier mee?”

“Doorverwijzen naar de neuroloog” was zijn antwoord.

En toen wist ik zeker, dat het bij mij om de ziekte van Parkinson ging.

Tijdens een uitzending van ParkinsonTV (23 december 2022) hoorde ik dat drie kwart van de mensen met Parkinson last heeft van tremoren, en dat het beven niet bij iedereen verdwijnt door medicatie. Bij mij gelukkig wel.

Ga terug naar alle blogs van Ria Snoek

 

Reacties

Terug naar boven