Blog: Oud?

Blog: Oud?

22 maart 2023 door Marianne van den Broek

Daar ben ik weer. Tijd vliegt. Eerlijk gezegd moet ik elke ochtend even goed nadenken wat voor een dag het is. Dat ga je krijgen als je elke dag ‘vrij’ bent en manlief ook de hele dag om je heen fladdert. Met mooi weer gaat hij lekker de hort op. Helaas heeft hij een zeer pijnlijke linker schouder en allerlei kleine mankementjes steken de kop op. Ja, ja we worden oud(er).

Ik constateer dat die laatste 10-15 jaar ontzettend hard zijn gegaan. Ik mis gewoon een deel van die jaren. Van  drukke, gezonde, volop in het leven staande, sportief, eigen bedrijf hebbende, werken in de bibliotheek, tennissen, oppassen, ineens gedegradeerd tot een soort van ‘oude van dagen’.  Wij zijn in de gevarenzone  gekomen. Het is net een soort van tombola. Links en rechts vallen er ineens mensen weg. Besef dat echt elke dag weleens de laatste zou kunnen zijn. Iedereen roept altijd ‘genieten hoor’!! Wij doen dat al jaren gelukkig.

In blok 27 vertelde ik dat ik 6 weken niks mag doen. Die 6 weken zijn voorbij! Niks doen staat eigenlijk niet in mijn woordenboek. Hemeltje lief wat is dat moeilijk. Zoveel dingen doe je op de automatische piloot. Voorbeeldje: deksel vrieskist optillen, bukken, vaas bloemen verplaatsen, wasmand verplaatsen, afwasmachine vullen/leeghalen. Je kan het zo gek niet verzinnen, er komt veel spanning op de buik/blaas. Afgelopen maandag ter controle naar de gynaecologe, voorzichtig aan blijven doen, stuur je door naar de ‘bekkenfysiotherapeut’. Ik gelijk bellen voor een afspraak, druk, druk, druk. Iemand had toevallig diezelfde middag afgebeld dus mocht ik om 16.00. Was een beetje teleurgesteld, ik had wel zin om weer eens een balletje te slaan of te e-gymen. Parki kwam die afgelopen weken ook wat heftiger binnen…..weinig bewegen vindt hij leuk. Enfin, in de tussentijd naar de sportschool koffie drinken én een afspraak met de personal trainer inplannen. Ik denk dat hij er wel verstand van heeft. Weer opnieuw de apparaten instellen en dan langzaamaan weer verhogen. Toen weer naar de bekkenfysio. Tips meegekregen. Pfff, dit zijn eigenlijk al te veel bezigheden op één dag. Niet bevordelijk. De duodopapomp kreeg het druk. De extra ‘shots’ had ik hard nodig.

We zijn óók nog met het hele gezin, 15 stuks, een weekendje naar Center Parcs Zandvoort geweest. Mooi daar, 2 cottages naast elkaar. Ik had voor de eerste avond macaroni (met saus, zonder saus, met kaas ) en kippensoep gemaakt. Met zo’n koppel een restaurant inlopen is geen succes en brandduur. Avond spelletjes doen, bingo-avond waar we zowaar enkele leuke prijsjes scoorden. Iedereen een drankje en ik was 75 euro lichter. Naar het circuit gelopen. Dochterlief ging bovenop het nummer 1 blok staan, groot applaus en gejoel vanaf de tribune waar toch zo’n 20 man op zat. Ha,ha ze voelde zich een Max Verstappen. Middagje bowlen, ook leuk. Lunchen en avondeten met z’n allen in het huisje…oh nee dat heet tegenwoordig cottage’.

Ga terug naar alle blogs van Marianne

 

Reacties

Terug naar boven