Blog: Pieterpad lopen

Blog: Pieterpad lopen

26 april 2023 door Derkie Dingemanse

Al vrij snel nadat ik de diagnose parkinson kreeg kwam bij mij het idee op om het Pieterpad te gaan lopen. Het is natuurlijk nogal een onderneming want Pieterburen (het startpunt van het pad) ligt helemaal in Groningen en wij wonen in Zeeland. Toch op de gok een weekend geprikt, oppas voor de hond geregeld en afgelopen weekend was het zover...

pieterpad

Ik ging de eerste twee etappes lopen. De weersvoorspellingen waren niet goed maar ik denk dat de weergoden mij goed gezind waren want het heeft veel geregend maar niet op de momenten dat ik aan het wandelen was.

Zaterdag kwamen we om half 2 in Pieterburen en na een fotomoment bij de startplaats ging ik op weg.

Een prachtige wandeling en veel mooie dingen gezien. Rond 5 uur kwam ik in Winsum aan, het eindpunt van de etappe.

Ik belde mijn man dat ik er was en dat hij om me kon komen en toen braken de sluizen open. Een hoosbui! Het heeft bijna heel de avond en nacht geregend.

Zondag begon mistig maar eer ik op weg was scheen de zon. De wandeling van Winsum naar Groningen is 22 km dus ik hoopte dat die zon ook bleef schijnen. Het waaide wel flink maar dat ben ik wel gewend hier in Zeeland. Onderweg kwam ik wel een wegomlegging tegen. Help! Nu was er geen markering en de route in mijn boekje klopte ook niet meer. Maar gewoon staat doorlopen maar door een mooi weidegebied met veel water en vogels. Toch was ik blij toen ik het bordje 'einde wegomlegging' zag en ik weer de rood/witte markeringen kon volgen.

De laatste kilometers kreeg ik last van mijn rechter bovenbeen maar ja ik moest wel door. Om kwart voor 2 was ik bij het centraal station, het eindpunt van de route. Volgens mijn man zag ik er zeer verhit en vuurrood uit maar ik had het toch maar gehaald. Ik ben lekker in de auto gaan zitten en blijven zitten tot we thuis waren. Dat had ik misschien beter niet kunnen doen want ik kon dus niet uit de auto komen. Na wat vergeefse pogingen lukte het gelukkig en ik kan nu in ieder geval een stukje Pieterpad van mijn bucketlist afstrepen.

Pieterpad2

Lees meer blogs van Derkie Dingemanse

Reacties

Terug naar boven