Blog: Dagboek van Parki - Eind april -half mei 2023

Blog: Dagboek van Parki - Eind april -half mei 2023

30 mei 2023 door Ria Snoek

Zaterdag 29 april: wandeling  van Oudewater naar Haastrecht. Deze wandeling werd georganiseerd door een vrijwilliger van TeVoet, dè vereniging van hoeders van het onverharde pad. TeVoet behartigt in Nederland al ruim 25 jaar de belangen van de recreatieve wandelaar en zet zich in voor behoud, verbetering en uitbreiding van onverharde paden.

Haastrecht

Het was prachtig weer en een mooie wandeling. We begonnen in het leuke stadje Oudewater, en liepen algauw op een pad langs de Hollandse IJssel. Na de koffie in Hekendorp merkte ik alweer een zere rug. Stom. Had ik dus toch 1,5 madopar moeten innemen in plaats van één. Ik nam de volgende portie wat eerder in eerder in en kort daarna ging het lopen weer beter. Het is me een raadsel waarom de neurologie- verpleegkundige de medicatie niet wilde verhogen. Ik had ook weer veel last speekselvloed. Na een flinke periode zonder deze klacht vond ik dat weer extra vervelend. De wandeling was 12,5 kilometer. In Haastrecht stapte iedereen op de bus. Ik reisde via treinstation Gouda naar Leiden en was om halfzes weer thuis. 

Zondag 30 april. Rust.

Er waren diverse excursies waar ik heen zou kunnen, het was heerlijk weer maar ik hield me rustig; ik deed wel wat computerklusjes en vakantie voorbereidingen.

Maandag 1 mei. Duo-fietsen met Liesbeth.

Het zou de laatste keer fietsen zijn met haar. Om half elf haalde ik haar op. Na de koffiepauze begon het te regenen. Ik stopte om haar een poncho aan te doen en mijn rugzak en haar tas in een vuilniszak droog te houden. Die vuilniszak en poncho zitten standaard in mijn ‘duofiets-rugzakje’. 

Nadat ik Liesbeth thuis had afgezet en de fiets teruggezet had. Ging ik naar huis, steenkoud geworden. Ik  deed de natte kleren in de was, en zette de machine vandaag aan in plaats van morgen.

Dinsdag 2 mei. Duo-fietsen met Helene

’s Middags stond het duo-fietsen met Helene in mijn agenda. Ze zag me vanuit haar raam al aankomen, en ging meteen naar beneden. Het was mooi weer en een leuke tocht. Helene is een vrolijke gast, ze genoot van het buiten zijn, de bloemen en het mooie weer.

Thuis laadde ik mijn fietsaccu op en pakte de vakantiebagage in. Daarna probeerde ik of de tassen in mijn fietstassen konden. Ik doe ze namelijk soms te vol. Maar gelukkig, het ging! Ik liet de tassen zitten. Omdat de fietsenstallingen bij het station vaak overvol zijn,  ga ik doordeweeks tegenwoordig vaak met de bus naar het station, morgen doe ik dat ook. 

Woensdag 3 mei. NIVON wandeling van Noordwijk naar Katwijk, via bollenvelden, strand en duin. 11,5 km

Noordwijk

Samen met Bea had ik de leiding. (Nivon: www.nivon.nl).

Het was alweer mooi weer. Van Noordwijk liepen we langs een paar bollenvelden naar de duinrand. We klommen naar de boulevard in Noordwijk en dronken koffie aan het strand. Gelukkig hadden ze tafels buiten voor ons gereserveerd.

Noordwijk – 3 mei

Daarna liepen we door het duin naar Katwijk. Vanaf de boulevard  kozen we de Limesroute naar bushalte Duinvallei in Katwijk. Een wandelaar die het Romeinse Limespad kende, hoorde dat we een leuk stuk niet zouden doen. “Het staat je vrij om daar langs te lopen. Maar wij doen het niet. We vinden het dan te lang worden”, vertelde ik hem. 

“Ik loop wel met jullie mee hoor, de korte route ken ik nog niet”, antwoordde hij.

Ik had alweer last van mijn rug en was blij  toen ik bij de bushalte was. We hadden 11,5 km gelopen. 

Voortaan moet ik bij wandelingen van tien kilometer ook maar starten met 1,5 madopar en niet pas bij tippels van vijftien.

De rest van de dag was rustig. Een buurvrouw kwam even op de koffie, ik pleegde een paar telefoontjes en verstuurde wat appjes, ik deed een paar computerklusjes.

Ook dit was weer een prima dag.

Fietsvakantie mei 2023

Twee weken voor ik vertrok kocht ik een gladde pyjama, want mijn gladde laken meenemen op de fiets … nee dus!

Op 4 mei ging ik met de trein naar Rhenen. Vandaar fietste ik via Wageningen (lunchafspraak met een wandelmaatje) naar kennissen in Arnhem. Ik bleef er slapen en fietste de volgende dag naar Spork, naar vriendin Anneke en haar man Peter.

Van zondag tot en met zaterdag zouden we de flamingoroute volgen, en overnachten bij vrienden op de fiets https://www.vriendenopdefiets.nl/nl .

Het werd een heerlijke week. Het uitgewerkte dagboekje en meer informatie over deze route staat op mijn site https://www.dagboekjes-familie-snoek-en-denooij.nl/dagboekjes-ria-1/fietsvakantie-2023-flamingoroute

Route 1

de 450 km lange flamingo route

Route 2

Wij fietsen een groot deel, 312 km

Zondag 14 mei ging ik weer naar huis, moe maar tevreden.

Parki had gelukkig weinig problemen veroorzaakt.

 Ga terug naar alle blogs van Ria Snoek

 

Reacties

Terug naar boven