Blog: Pas op de plaats?

Blog: Pas op de plaats?

12 september 2023 door Derkie Dingemanse

Vorige week schreef ik nog over mijn vakantie. Inmiddels heeft het gewone leven me weer in zijn greep en ben ik alweer bijna 2 weken aan het werk.

Het was een hectische week vorige week. Dinsdag was mijn eerste werkdag. Ik moest er echt weer een beetje in komen. Woensdagavond weer naar het koor. Het regende pijpenstelen en ik kon geen parkeerplekje
vinden. Dus stress!
Donderdag maakte ik op mijn werk iets heel ingrijpends en heftigs mee. Het heeft me de hele rest van de dag bezig gehouden. Omdat ik bang was een hele nacht wakker te liggen heb ik een
lepeltje droomsap genomen met als gevolg dat ik vrijdag suf wakker werd. Vrijdagmorgen moest ik koffiezetten voor de maandelijkse koffiemorgen hier op het dorp. Zaterdag vroeg weer werken en s’avonds naar een feest van mijn zus en zwager die allebei 60 geworden zijn. Het is niet echt een goeie combinatie vroeg werken en s’avonds nog naar een feestje. Ik heb dan ook die middag me heel rustig gehouden. Zondag behalve mijn dagelijkse wandeling niks gedaan, maar rond half 4 hield ik het niet meer en heb een uurtje geslapen.
Maandag had ik heel veel plannen. Eerst bloempotten en potgrond halen, daarna de planten verpotten en dan nog wat in de tuin doen. Ik ben gekomen tot het planten verpotten en toen was de dag alweer om.
Hier heb ik vaker last van. Het lijkt of er minder uren in een dag zitten. Gisteren weer werken. Een drukke ochtenddienst waarin ik me geen tijd gunde om even tot rust te komen.
Het gevolg was dat ik bij een mevrouw waar ik steeds moest bukken, staan, bukken, staan enz.. bijna ondersteboven ging. Om half één was mijn dienst afgelopen maar om half twee hadden we weer een vergadering. Dat betekende onderweg naar huis in de auto mijn boterham opeten, thuis gelijk de hond uitlaten en weer in de auto springen naar de vergadering.
De vergadering duurde tot kwart over drie maar het werd half vier en ik was net thuis en wilde een kopje koffie gaan zetten toen Jumbo voor de deur stond met mijn wekelijkse boodschappen. Dus de koffie moest even wachten tot ik mijn boodschappen opgeruimd had. Vanmorgen voelde ik me ziek. Misselijk, slap en een zwaar gevoel in mijn hoofd. Ik denk dat ik mijn bezigheden toch beter moet gaan doseren en wat meer rust nemen. En waar ging de vergadering over? Vitaliteit en voorkomen van uitval door ziekte.

Lees meer blogs van Derkie Dingemanse

Reacties

Terug naar boven