Blog: Pee

Blog: Pee

19 september 2023 door Derkie Dingemanse

Op het moment ben ik het boek Pee en ik van Dirma van Toorn aan het lezen. Ik verslind de laatste tijd boeken van lotgenoten en heb al verschillende benamingen voor parkinson langs zien komen. Meneer P, mevrouw P of kortweg P.

Haar benaming vind ik heel treffend want ik heb soms erg de pee in dat ik Parkinson heb en baal dan echt als een stekker dat juist dit mij moest treffen. De naam doet me ook denken aan een irritant persoon die te pas en te onpas probeert je leven een beetje minder leuk te maken.
Afgelopen weekend was het weer zover. We waren op een verjaardagsfeestje geweest met veel mensen en muziek. Dit is voor mij al een hele onderneming omdat ik doof ben en dus op zulke feestjes geen zinnig gesprek kan voeren. Alle mensen hadden het dan ook heel gezellig met elkaar en ik zat daar een beetje te kijken. Omdat ik de volgende ochtend moest werken gingen we op tijd naar huis. Mijn jongste zusje gaf me bij het weggaan nog een complimentje dat ik er zo goed uitzag.
Tot zover niks aan de hand behalve dat ik dusdanig de pee in had dat ik niet aan de gesprekken mee kon doen. Thuisgekomen even rust genomen omdat ik na zulke avonden toch niet gelijk kan slapen.
Toen we in bed lagen (mijn man sliep al bijna) kwam dus ineens Pee met een noodgang de slaapkamer binnen denderen en kroop ook nog eens naast me in bed. Tranen met tuiten huilde ik. Over alles wat ik niet meer kan en wat ik in de toekomst niet meer ga kunnen. Mijn man werd er wakker van en wist niet wat hij er mee aan moest. En ik bleef maar huilen, ik kreeg er zelfs een verstopte neus van. Op een gegeven moment ben ik ondanks de verstopte neus (een beetje dampo doet wonderen) toch in slaap gevallen maar toen ik s’morgens wakker werd was het nog niet veel beter.
Toch maar opgestaan en naar beneden gegaan want ja, ik werd op mijn werk verwacht. Om kwart over 7 nam ik mijn Levodopa in pakte mijn spullen bij elkaar en ging op weg. En toen ik om half 8 bij de eerste cliënt kwam was er niets meer aan de hand. Pee was gelukkig weer vertrokken.

Lees meer blogs van Derkie Dingemanse

Reacties

Terug naar boven