Blog: Pieterpad (deel 2)

Blog: Pieterpad (deel 2)

19 oktober 2023 door Derkie Dingemanse

Afgelopen weekend heb ik weer twee etappes van het Pieterpad gelopen. Nu van Groningen naar Rolde.

Derkie Dingemanse_Pieterpad2_portretVrijdagmiddag vertrokken we naar Drenthe. Het was erg druk onderweg en we kwamen dan ook veel later aan dan gepland. We hadden tot zondag een blokhut in de buurt van Zuidlaren gehuurd. Heel leuk, het was net het kleine huis op de prairie.

Zaterdagmorgen op tijd vertrokken naar het station in Groningen. Dat was de vorige keer mijn eindpunt en nu dus mijn startpunt.

Ik zag een beetje tegen het lopen in de grote stad op maar dat ging wonderwel goed en al gauw kon ik de stad achter me laten. Het was een mooie route door het natuurgebied Drentsche Aa en ik kwam langs water, door bos en over hei. In het Noordlaarderbos kwam ik een heel lief huidje tegen met een bordje in de tuin: koffie,thee, limonade en wc. Omdat ik inmiddels wel een wc nodig had ging ik naar binnen. Het was een kunstgalerie waar je ook koffie en thee ( met lekkers) kon drinken. En het leuke was: de prijs mocht je zelf bepalen. De wc was gratis én kraakhelder. De weergoden waren mij goed gezind, want buiten een paar kleine buitjes heb ik geen regen gezien. Rond drie uur was ik in Zuidlaren waar de vlaggen al hingen ( niet voor mij maar het is wel leuk aan komen zo). De Brink was niet moeilijk te vinden want er was kermis, dus daar liep ik zo op af.

Zondag half 9 stond ik weer op de kermis. Helaas waren de weergoden me niet zo goed gezind als gisteren en al snel begon het te regenen. Maar ik liep stug door en ging bij Schipborg het bos in. Dat was best een beetje eng. Ik liep daar heel alleen in een schemerig bos en liep ook nog heel erg verkeerd ( hierdoor werd de route 3 km langer). Ik had me voorgenomen om in het Pannenkoekenrestaurant in Gasteren een tussenstop te maken maar helaas was dat gesloten. Het zat me dus niet echt mee die zondag. Dus maar gewoon over het Balloërveld zwoegend door zand en modder en wéér door de regen.

Rond half 2 was ik in Rolde waar mijn man al stond te wachten zodat we gelijk weer naar Zeeland konden rijden.

Van dat weekend lopen had ik zoveel energie gekregen dat ik maandag thuis ook gelijk weer een flinke wandeling gemaakt heb. Volgend voorjaar hoop ik weer twee etappes te lopen.

Derkie Dingemanse_Pieterpad2_pad

Lees meer blogs van Derkie Dingemanse

Reacties

Terug naar boven