Blog: De Prinses en de geheimzinnige Bibberziekte

Blog: De Prinses en de geheimzinnige Bibberziekte

31 oktober 2023 door Derkie Dingemanse

Afgelopen zomer las ik het boek 'Het hemd met de onmogelijke knopen'. Hierin stond dat je niet te lang moet wachten met aan jonge kinderen te vertellen dat je parkinson hebt en dat je het boek 'De Prinses en de geheimzinnige Bibberziekte' hiervoor goed kon gebruiken.

Blog Drikie Bibberziekte01'De Prinses en de geheimzinnige Bibberziekte' is uitgegeven door de Vlaamse Parkinson Liga ter ere van de 200e verjaardag van James Parkinson. Omdat het mij een goed idee leek om mijn ziekte op deze manier uit te leggen aan de kleinkinderen besloot ik het boek te bestellen.

Dat bestellen had nog wel wat voeten in de aarde want in Nederland was het overal uitverkocht en als je het bij de Vlaamse Parkinson Liga wilde bestellen moest je lid zijn. Uiteindelijk kon ik het bestellen bij een Belgische boekenwinkel. Waar het achteraf ook niet op voorraad bleek te zijn maar na twee weken wachten lag het dan toch in de brievenbus.

Blog Drikie Bibberziekte02Alle kleinkinderen hebben het gelezen of is het voorgelezen en ze hebben allemaal op het voorblad gelezen wat ze er van vonden.

Zelf heb ik het ook gelezen. Het is een grappig en vrolijk boek ondanks de ziekte van de prinses. Het boek heeft wel een happy end, maar ja het is dan ook een sprookje.

Wat ik zelf wel jammer vind is dat het woord parkinson in het hele boek niet voorkomt. Mijn dochter zei ook een stukje achtergrondinformatie te missen. Ze had het fijn gevonden als er een hoofdstuk zou zijn waarin uitleg gegeven wordt over parkinson. En dan geschreven zoals ze onderwerpen in het programma 'Klokhuis' uitleggen.

Maar in ieder geval: alle kleinkinderen hebben van het boek genoten en alles wat ze er van opgestoken hebben is weer meegenomen.

Lees meer blogs van Derkie Dingemanse

Reacties

Terug naar boven