Blog: Het scherpen van het wapen (sorry dames)

Blog: Het scherpen van het wapen (sorry dames)

2 november 2023 door Hans de Rijke

Na de tong is er nog een tweede orgaan dat onze speciale aandacht nodig heeft: de penis. Niet dat hij tijdens ons leven aandacht tekort is gekomen, maar de parkinson veroorzaakt in menig geval een disfunctioneren van dit levenszwaard. Het verminderde erectievermogen veroorzaakt in menige relatie boosheid, verdriet en ondermijning van het mannelijk zelfvertrouwen.

Tijdens één van de eerdere Parkinsoncafés in Den Haag sprak sexuoloog Jim Bender over “het voortdurend in de achteruitkijkspiegel kijken” ofwel het vasthouden aan vaste patronen zoals die in het verleden succes hadden. In plaats daarvan kun je ook vooruit kijken en ontdekken wat er nog wel kan en daarvan genieten.

Toch gloort er ook nog hoop op oprichting, zo heb ik in mijn zoektochten ontdekt. In het boekje 'Slow Sex' van Diana Richardson staat een hoofdstukje over 'soft penetration, entry without erection'. Het is een kwestie van het goed lezen van de instructies, dan kom je een heel eind!

Ook de medische wereld heeft zich gebogen over dit vaak onbesproken mysterie. Onder de niet uitnodigende sitenaam sickandsex hebben een aantal deskundigen zich gestort op de zich niet gedragende penis. Onder het kopje de 5 P’s presenteert deze website 5 manieren om je toch nog aan een erectie te helpen. P staat dan voor plasbuismedicatie, priktherapie, pomp, penisprothese en pillen. Ik weet niet hoe het jou vergaat, maar deze medische aanpak nodigt niet uit. Ik heb zelf de priktherapie uitgeprobeerd, maar de resultaten waren matig.

Waar de resultaten ook nog niet de pan uit rijzen, maar waarvan de aanpak een stuk sympathieker overkomt is de benadering van de al eerder genoemde Tao meester Mantak Chia. In het boek 'Taoïstische geheimen der Liefde' geeft hij talloze oefeningen om de mannelijke potentie te verhogen. Ik zal er drie noemen.

De eerste techniek heet ’het scherpen van het wapen’. De oefening wordt bij voorkeur in een heet bad gedaan en bestaat uit het knijpen en trekken en stevig vasthouden van het scrotum (de balzak). Je kunt het meer dan 100 keer achter elkaar doen.

Om je sexuele potentie te verhogen is het ook van belang je nieren te versterken. De tweede oefening bestaat uit het urineren terwijl je op de toppen van je tenen staat. Je urineert met kracht terwijl je langzaam uitademt. Het vraagt wat van je evenwicht en het plast het beste op deze manier in de vrije natuur.

De derde oefening (er zijn er tientallen) heet ‘het opwarmen van de haard’. Wrijf je handen tegen elkaar tot ze warm zijn. Pak met één hand je testes en masseer met de andere hand tenminste honderd de onderbuik(je onderste dan- tien).

Na enige tijd kun je de handen verwisselen.

En ... pas op voor het ejaculeren, want klaarkomen tijdens deze oefeningen laat alle opgebouwde energie weer wegstromen.

Ga terug naar alle blogs van Hans de Rijke

 

 

Reacties

Terug naar boven