Hans de Rijke

Mijn naam is Hans de Rijke en ik kreeg mijn parkinson diagnose in 2003. Dat betekent dat ik binnenkort mijn 20 jarig jubileum mag vieren. Dat die datum een feestdag zal worden vraag ik me af maar zoveel jaar parkinson heeft me ook veel gegeven. Mijn lijfspreuk is dan ook geworden: “Mijn lichaam trilt, maar ik lijd daar niet onder.”.Dat kan ik gelukkig regelmatig in de praktijk brengen, maar het tegenovergestelde brengt mij ook bergen frustraties en huilbuien waar bij de tranen rijkelijk vloeiden. Jaren geleden kwam in een cursus creatief schrijven terecht en dat leidde tot een boekje: Parkinson, perikelen en perspectieven. Ik hoop dat een aantal verhaaltjes uit dat boekje de lezer wekelijks plezier, herkenning en inzicht moge geven.

 1. Blog: Tips voor het goed omgaan met parkinson en met je relatie!

  Dit gebeurt er als je parkinson krijgt. Het raakt iedereen. Het leven van je partner verandert, je kinderen maken zich zorgen, familie en vrienden schrikken.Omdat iedereen in het systeem met elkaar verbonden is, heeft het ook effect op iedereen als iemand iets overkomt.

  Toon volledig bericht

 2. Blog: Brief van parkinson aan Hans

  Beste Hans,

  Wanneer ik er niet was geweest
  dan had je hier niet gezeten.
  Dank zij mij openen zich wegen
  die anders gesloten bleven.
  Je doorkruist diepe dalen
  die je anders haad vermeden.

  Toon volledig bericht

 3. Blog: Joesje is op opa!

  Joesje is mijn kleindochter en ik ben helemaal weg van haar. Iedere woensdag rijden mijn vrouw en ik naar Utrecht om op haar te passen.

  Toon volledig bericht

 4. Blog: De Step

  “De step, de step, de step
  Ik ben zo blij dat ik hem heb.”

  Toon volledig bericht

Terug Ga terug naar de overzichtspagina van bloggers

Terug naar boven