Blog: Ik tel mijn zegeningen

Blog: Ik tel mijn zegeningen

26 maart 2024 door Rik Bronkhorst

Parkinson gecombineerd met hartfalen geeft een beeld van de ene dag positief in energie en de andere dag volslagen out.

Over mijn uiterlijk zeggen mensen: "Ik zie niets aan je. Je ziet er goed uit." Dat vind ik soms frustrerend omdat het dan lijkt of je liegt.

Aan de andere kant is het ook fijn om te horen dat meneer Parkinson nog niet volledig de boel heeft plat gelegd bij mij. Ik heb in kringen van parkinsonpatiënten vele voorbeelden gezien van mensen die heel zwaar getroffen zijn door de ziekte. Is dat dan mijn voorland, denk ik dan. Verschrikkelijk.

Maar ook tel ik dan mijn zegeningen dat ik niet zo ver ben en misschien wel nooit kom, omdat meneer Parkinson altijd verschijnt in allerlei verschillende gedaantes.

Ga terug naar alle blogs en vlogs van Rik Bronkhorst

Reacties

Terug naar boven