Blog: Spoor 2 (vervolg)

Blog: Spoor 2 (vervolg)

25 april 2024 door Derkie Dingemanse

Eind februari had ik een gesprek met weer een andere arbeidsdeskundige. Zij moest op de reguliere arbeidsmarkt zoeken of er passend werk voor mij te vinden is.

Ik heb er niet van geslapen want zoals ik van haar begreep zou ik als zij passend werk voor mij zou vinden hierop moeten solliciteren. Dit zou betekenen dat ik mijn huidige baan vaarwel zou moeten zeggen. En waar zou ik eventueel voor in aanmerking komen? Televisiepresentator (ja, serieus) of toiletjuffrouw. Nu heb ik niks tegen het beroep van toiletjuffrouw, maar ik zie mezelf toch echt niet zitten bij de HEMA.

Toen ik een paar weken later het rapport kreeg viel er een pak van mijn hart. Er is dus geen passend werk op de arbeidsmarkt. Voor televisiepresentator had ik niet de goede opleiding en toiletjuffrouw is fysiek te zwaar.

Een grote opluchting, dat wel. Ik mag dus gewoon mijn eigen werk blijven doen voor zover dat mogelijk is. Maar tegelijkertijd voelt het ook heel dubbel, omdat ik me niet meer voor de volle 100% in kan zetten in mijn eigen beroep, maar voor iets anders dus ook niet geschikt blijk te zijn.

Zij legde het me heel duidelijk uit. Die twee dagdelen die ik nog werk zijn volledig aan mij aangepast. Ik kan dit alleen in mijn eigen team en bij mijn huidige werkgever. Dit betekent ook dat spoor 2 voor mij nu afgelopen is en dat de WIA-uitkering vervroegd aangevraagd gaat worden. Omdat er geen kans is op herstel en mijn leeftijd ook niet echt meewerkt.

Toen werd het nog haasten want de aanvraag moest voor 8 april gebeuren. Dus in mijn vakantie (ik had aansluitend op het paasweekend een weekje vakantie genomen) op woensdag naar de casemanager om de uitkering aan te vragen en op donderdag naar de bedrijfsarts voor de verwijzing. 

Dezelfde dag heb ik nog alle papieren van de bedrijfsarts op de bus gedaan en nu is het wachten op het UWV.

Maar die hebben een achterstand…

Ga terug naar alle blogs van Derkie

Reacties

Terug naar boven