Zorg voor mensen met parkinson onder één dak

Zorg voor mensen met parkinson onder één dak

Donderdag 28 maart 2019 is de officiële opening van Punt voor Parkinson Fryslân, een samenwerking tussen Noorderbreedte en Medisch Centrum Leeuwarden. Zorgverleners uit het MCL en Noorderbreedte werken hier samen voor de beste Parkinsonzorg.

 

Na Groningen heeft nu ook Fryslân een Punt voor Parkinson. Punt voor Parkinson is hét specialistische kenniscentrum dat Parkinsonzorg tussen alle regionale zorgverleners coördineert.

Zo lang mogelijk thuis

Eenvoudig en dichtbij waar het kan, verder weg als het complexer wordt en specialistische kennis noodzakelijk is. Alles is er op gericht om een patiënt zo lang mogelijk thuis te laten functioneren.

Diagnostiek en behandeling

Patiënten met de ziekte van Parkinson komen naar Punt voor Parkinson voor diagnostiek en behandeling op de polikliniek, dagbehandeling en in de kliniek. Bij het Punt voor Parkinson zijn neurologen uit heel Friesland betrokken. Voor patiënten uit de hele provincie is een opname mogelijk in Punt voor Parkinson, bijvoorbeeld voor betere instelling van de medicatie of pomptherapie.

Ontwikkeling van zorg

Punt voor Parkinson werkt doorlopend aan de ontwikkeling van zorg door continue scholing van alle betrokken professionals en draagt bij aan innovatief wetenschappelijk onderzoek.

Punt voor Parkinson Fryslân is gevestigd in Noorderbreedte Revalidatie in Leeuwarden.

Labels:

Terug naar boven