Parkinson en seksualiteit

Seksualiteit en parkinson

Themadossier

intimiteit.jpg

Brochure Parkinson en seksualiteit

De brochure 'Parkinson en seksualiteit' gaat over de gevolgen die de ziekte van Parkinson voor seksualiteit kan hebben. De Parkinson Vereniging wil mensen met Parkinson en hun eventuele partners een steuntje in de rug geven bij het vinden van oplossingen, wanneer seksualiteit vragen of problemen oproept.

Download hier de brochure 'Parkinson en seksualiteit'

Zorg voor beter

Intimiteit en seksualiteit horen bij het leven van ieder mens, dus ook bij ouderen die zorg ontvangen. Meer aandacht hiervoor kan de kwaliteit van leven en welzijn van de cliënten verbeteren. Ook kan het helpen bij het zoeken naar verklaringen van onbegrepen gedrag. (Bron: Zorg voor Beter)

Op de website Zorg voor Beter leest u tips en wetenswaardigheden over seksualiteit.

Ga naar deze website

Sick and Sex

Sick and Sex heeft als doel aan ieder die geconfronteerd wordt met ziekte op toegankelijke wijze informatie te bieden op het gebied van seksualiteit, intimiteit en relatie. De Stichting Sick and Sex is tot stand gekomen na jarenlang uitgebreid wetenschappelijk onderzoek. De missie van Sick and Sex is toegankelijke gezondheidszorg op het gebied van seksualiteit, intimiteit en relatie voor iedereen die geconfronteerd wordt met ziekte.

Ga naar Sick and Sex over parkinson

ParkinsonTV over seksualiteit

ParkinsonTV is een maandelijks online uitgezonden live programma over de ziekte van Parkinson. Iedere maand nemen presentator Marten Munneke of presentatrice Marlies van Nimwegen en vaste gast prof. dr. Bas Bloem plaats aan de ParkinsonTV-tafel. Tijdens de uitzending spreken zij, samen met een ervaringsdesdkundige en een in parkinson gespecialiseerde zorgverlener, over een specifiek thema gerelateerd aan parkinson.

Seksualiteit

(Hyper)seksualiteit

Medicatie en seks

Acceptatie

De Parkinson Op Maat-studie is een onderzoek naar het ontstaan en verloop van de ziekte van Parkinson. Door een grote groep mensen met parkinson twee jaar lang te volgen, willen de onderzoekers nieuwe kennis opdoen en een basis leggen voor persoonsgerichte behandelingen. Een onderdeel van de Parkinson op Maat-studie, is de zogenaamde vraagbaak. Experts geven hierin antwoord op vragen over verschillende thema's, waaronder ook seksualiteit.

Ga naar de vraagbaak over seksualiteit

Terug naar boven