De PRIME-studie: onderzoek naar verschillen in de zorg

De PRIME-studie: onderzoek naar verschillen in de zorg

14 april 2020

We hebben uw hulp hard nodig voor een nieuw grootschalige studie: het PRIME-project. Inmiddels hebben al meer dan 500 mensen zich aangemeld maar om dit onderzoek te laten slagen hebben we nog meer deelnemers nodig. Het enige wat we van u vragen is om jaarlijks een vragenlijst in te vullen.

Wat houdt het onderzoek in?

Prime_Parkinson_logo_RGB.jpg

De zorg voor mensen met parkinson en Parkinsonisme kan veel verschillen en is mede afhankelijk van waar iemand woont en bij welke zorgverleners iemand onder behandeling is. Het is nog niet duidelijk of deze verschillen van invloed zijn op de ervaren kwaliteit van zorg en de kwaliteit van leven. Door uw ervaringen te delen willen onderzoekers beter begrijpen welke zorg- en behandelvormen goed werken met als doel: de zorg voor iedereen met parkinson nog verder verbeteren.

Wie kan er mee doen?

Het PRIME-onderzoek verzamelt informatie door vragenlijsten af te nemen bij 1200 mensen met parkinson of parkinsonisme, 600 mantelzorgers en 250 zorgverleners die betrokken zijn bij de zorg voor mensen met parkinson. Behoort u tot een van deze groepen, woont u in Nederland en wilt u graag meedoen? Meld u dan aan voor dit PRIME-project via de website. 

Meld u nu direct aan voor het PRIME-project

Wat wordt er van mij verwacht?

Meedoen aan PRIME is eenvoudig: drie jaar lang vult u jaarlijks één vragenlijst in. In totaal gaat het om vier vragenlijsten. U kiest zelf hoe u de vragenlijsten invult: digitaal, telefonisch of schriftelijk. Voor dit onderzoek is het niet nodig om naar een ziekenhuis of onderzoekscentrum te komen.

Heeft u vragen over dit onderzoek of over deelname aan dit onderzoek dan kunt het PRIME-onderzoeksteam bereiken via:

E-mail: info@primeparkinson.nl

Kijk voor meer informatie over dit onderzoek op https://www.parkinsonnext.nl/projecten/prime/.

Labels:

Terug naar boven