Huisartsenbrochure over parkinsonismen vaak geraadpleegd

Huisartsenbrochure over parkinsonismen vaak geraadpleegd

10 september 2020

In 2016 is de huisartsenbrochure parkinsonismen gepubliceerd. Hij is speciaal geschreven voor huisartsen. Uit recente analyses van het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG) blijkt dat deze brochure voldoet aan een grote vraag.

De brochure

Huisartsenbrochure.jpg

Van alle huisartsenbrochures voor zeldzame aandoeningen die zijn ontwikkeld, wordt de brochure parkinsonisme het meest geraadpleegd, op een andere brochure na. Het lijkt erop, dat de brochure niet alleen vaak, maar ook goed wordt gelezen: waar de gemiddelde bezoektijd op de NHG-website rond de 2,5 minuten ligt, is dat op de pagina’s met betrekking tot parkinsonismen het dubbele. De Parkinson Vereniging is er trots op dat de huisartsenbrochure parkinsonismen zo veel wordt gebruikt.

Kent u de brochure nog niet? Hij is onder andere te vinden op de website van de Parkinson Vereniging. Naast de huisartsenbrochure, vindt u hier ook een brief met informatie over de brochure voor mensen met een parkinsonisme en een brief voor de huisarts. Veel andere zorgverleners vinden het overigens ook een handig naslagwerk, dus neem hem vooral mee naar uw andere behandelaars.

De huisartsenbrochure is gemaakt door de Parkinson Vereniging samen met de Vereniging Samenwerkende Ouder- en Patiëntenorganisaties (VSOP) en het NHG, en is gecontroleerd door medisch specialisten.

Bekijk de brochure online

Of download hier de brochure

Labels:

Terug naar boven