Voice construction methode

Voice construction methode

3 februari 2022

Stemverbetering voor praters en zangers: Maurits Draijer vertelt welke methode hij heeft ontwikkeld voor zijn eigen stemverbetering. Toevallig blijkt dezelfde methode ook heel goed te werken voor andere zangers, én mensen met parkinson.

Lees hier het artikel over Voice Construction in Parkinson Magazine

Ondertussen heeft Maurits niet stil gezeten. Hij is bezig zijn methode verder te ontwikkelen, met als uiteindelijk doel zoveel mogelijk mensen te helpen hun stem weer te kunnen laten horen.

Hoe doet hij dat?

  • Via individuele begeleiding (online). Naar aanleiding van het artikel in 2020 hebben zich in de maand november en december zo'n 20 mensen gemeld. Velen van hen spraken direct anders en konden zelfstandig verder met trainen van hun stem.
  • In een groep: Tijdens Coronaluwte heeft hij een training van 5 sessies van een uur gegeven bij fystiotherapeut Fred Broersen uit Lisse. Een groep van 11 deelnemers heeft 5 keer collectief, in duo's en individueel thuis getraind met het materiaal van Voice Construction. De resultaten waren bij sommige deelnemers al in sessie 2 opvallend, anderen maakten een mooie gestage ontwikkeling door. Na vijf sessies was bij velen een deel van training al geautomatiseerd. Met aandacht voor de techniek verdween heesheid grotendeels, nam volume toe en was de stem over het algemeen krachtiger en melodieuzer. Fysiotherapeut Fred Broersen was zeer enthousiast over de vorderingen van de deelnemers. Hij gaf aan een aanzienlijk verschil te bemerken bij een aantal deelnemers.
  • Door het opleiden van professionals die werken met mensen met parkinson. (in ontwikkeling)
  • Medio 2022 wil hij een start maken met een online programma. (in ontwikkeling)

 Op zijn website vindt u een voorbeeld van wat een paar lessen kunnen opleveren.

Ga naar de website

Bekijk vooral het filmpje van Han van Dijk.

Labels:

Terug naar boven