Verslag WPC 2023, dag 4: Parkinson’s, The funny side en afsluiting van het congres

Verslag WPC 2023, dag 4: Parkinson’s, The funny side en afsluiting van het congres

24 juli 2023

Vervolgens naar de Special Presentation van Paul Mayhew-Archer: Parkinson’s, The funny side.

Door: Monique Bosman

Paul Mayhew-Archer: Parkinson’s, The funny side

Paul Mayhew

Paul was een Britse schrijver, producent en script editor en acteur bij de BBC. Meest bekend van The Vicar of Dibley. Sinds 2010 diagnose parkinson. In eerste instantie was deze sessie gepland in een kleine zaal. Toen de belangstelling overweldigend bleek, is er in allerijl verplaatst naar een grotere zaal. Ook die werd bomvol. Hij heeft een uur lang gesproken, stand-up comedy (zolang hij nog kan staan). Bijzonder grappige man, echte droge Britse humor. Heerlijk bevrijdend om even lekker te lachen. 

Paul Mayhew-Archer over zijn podcast 'Movers and Shakers' op YouTube

Even met de mascotte Parki Raccoon op de foto. Lunchen.

Ik was helemaal op en kon niets meer in me opnemen.

Bijkomen buiten op een bankje in de schaduw. Verder geen sessies meer bijgewoond. Alleen ontspannen wat mensen ontmoet in de centrale hal. Vooral vrijwilligers en allerlei andere deelnemers. Even een korte borrel en hapje met een aantal mensen van ParkinsonNet, om vervolgens de afsluiting en de plenaire zaal bij te wonen.

Afsluiting

Een hele mooie video impressie van de afgelopen dagen op het grote scherm! Ik wilde daar een deel van filmen met mijn telefoon. Bleek dat ik slechts een foto had gemaakt. Zo scherp was ik dus nog 😉. Bij het verlaten van de zaal werden we opnieuw begeleid door applaus van de vrijwilligers in 2 hagen, dit keer naar buiten geleid.

Wat een geweldige ervaring om dit mee te maken. Nog nooit zo veel mensen bij elkaar gezien die elk op zijn/haar eigen wijze bezig is om parkinson te kunnen stoppen en er in de tussentijd zo goed als mogelijk met te kunnen leven. In dit congres was er ruimte voor zowel wetenschap, verlenen van zorg als de ervaring van het leven met de aandoening. Er komt meer aandacht voor: pesticiden en andere vervuiling, diversiteit en inclusie, voeding, seksualiteit, psychische en sociale aspecten. Het elkaar kunnen ontmoeten van verschillende disciplines en de gelegenheid om verhalen te vertellen en vragen te kunnen stellen, dat is wat naar mijn idee hier echt uniek is. Juist in deze kruisbestuiving liggen de kansen!

Ik ben zelf weer extra gemotiveerd en geïnspireerd om mijn steentje bij te dragen. Ik ben er van overtuigd dat dit voor erg veel deelnemers aan dit congres geldt.

Ga terug naar de andere verslagen van Monique Bosman

Labels:

Terug naar boven