Digitale lessen Qi Gong

Digitale lessen Qi Gong

17 januari 2024

Qi Gong (spreek uit tsjie kong) is een oude Chinese bewegingsleer waarbij in vloeiende bewegingen de lichaamsenergie die geblokkeerd is, vrijgemaakt wordt. Voor de energiebanen naar onze belangrijke vitale organen zijn er specifieke houdingen en bewegingen die in Qi Gonglessen worden aangeleerd. Qstaat voor levensenergie en gong betekent zoveel als ‘kunst’ of ‘vaardigheid’.

Energie

Ervaar de rustige en vloeiende bewegingen van Qi Gong, voel wat het met je doet en hoeveel energie het je oplevert. Het verbetert de vitaliteit, de gezondheid en brengt rust en ontspanning. Ook brengen de bewegingen, samen met ademhalings- en meditatietechnieken, je lichaam en geest in evenwicht. Qi Gong is voor elke leeftijd en de lessen zijn voor iedereen makkelijk uit te voeren. Veel oefeningen kunnen zelfs zittend gedaan worden.

Medische Qi Gong

Linda Bijtebier

Mijn naam is Linda Bijtebier. Ik ben opgeleid tot acupuncturist en tevens doctor in de Medische Qi Gong. Ik ben trainer en werk ook in individuele sessies. Na succesvol te hebben gewerkt met iemand met Parkinson heb ik besloten mensen met deze diagnose gericht te willen gaan ondersteunen bij hun aandoeningen en klachten. Ik heb daarvoor ook de e-learning sporttrainers voor parkinson afgerond.

Digitale lessenserie

In de digitale lessenserie Qi Gong voor parkinson die ik heb ontwikkeld, zit een grote variëteit en is rekening gehouden met de beperkte energie die mensen met parkinson hebben.
De oefeningen zijn daarom kort en kunnen zo mogelijk worden herhaald. De serie lessen Medische Qi Gong voor parkinson is voor alle mensen die hun lichaam de weldaad gunnen om hun energie weer te laten stromen en vooruitgang te boeken. De lessen kunnen goed gevolgd worden als ondersteuning naast de reguliere medische zorg. Maandelijks zal een nieuwe oefening aan de lessenserie worden toegevoegd.

Ga naar het Qi Gong voor parkinson platform 

Labels:

Terug naar boven