-
Boksen en parkinson
In Parkinson Magazine zijn door de jaren heen verschillende artikelen verschenen over boksen en parkinson. U leest ze via onderstaande links.
-
Waterstofgas
Vorig jaar stond in Parkinson Magazine een artikel over waterstofgas als aanvullende behandeling tegen parkinson. Recent is de werkgroep aanvullende therapieën gestuit op een wetenschappelijke publicatie waarin gewaarschuwd wordt voor het ontstaan van het uiterst giftige Chroom 6+ bij elektrolyse van water met een roestvrijstalen elektrode. Chroom 6+ is een stof die gevaar kan opleveren voor de gezondheid, is kankerverwekkend en eczeem, astma of COPD kan veroorzaken. Misschien kent u het uit het nieuws doordat het in verf zat bij Defensie en de NS.
-
Coaching en parkinson
Op het moment dat u de diagnose parkinson(isme) krijgt, vindt de behandeling van parkinson in eerste instantie plaats bij de neuroloog en is veelal gericht op fysieke symptomen. De emotionele en mentale kant blijft in het begin regelmatig wat onderbelicht. Terwijl daar zoveel winst te behalen is in welzijn en eigen regie. De werkgroep aanvullende therapieën (WAT) schrijft onder andere hierover. Wij vinden het heel belangrijk dat u geïnformeerd wordt maar vooral dat u vragen stelt en om hulp en inzichten vraagt.
-
Muziektherapie bij de ziekte van Parkinson
Sinds eind jaren tachtig is een groep van Amerikaanse neurowetenschappers en muziektherapeuten op zoek naar de meest effectieve werking van muziek op de mens. Eén van de belangrijkste bouwstenen van hun onderzoek is dat de meest basale delen van ons hersenstelsel werken op basale pulsen. Deze vertonen grote overeenkomsten met de puls van muziek. Muziek heeft naast puls en ritme nog een belangrijke neurologische eigenschap, het activeert gelijktijdig veel verschillende delen van ons brein.
-
De Wim Hofmethode (The iceman)
Is koud douchen goed voor mensen met Parkinson?
-
Voice construction methode
Stemverbetering voor praters en zangers: Maurits Draijer vertelt welke methode hij heeft ontwikkeld voor zijn eigen stemverbetering. Toevallig blijkt dezelfde methode ook heel goed te werken voor andere zangers, én mensen met parkinson.
-
Mannitol – een zoetstof met invloed op parkinson?
Uit informatie afkomstig van diverse (wetenschappelijke) artikelen, websites en ervaringsverhalen van mensen met parkinson hebben we een uitleg en stand van zaken geschreven over de mogelijke invloed van mannitol op symptomen van parkinson(isme)
-
Orthomoleculaire therapie en parkinson
De term orthomoleculaire therapie, in 1968 voor het eerst beschreven door tweevoudig Nobelprijswinnaar Linus Pauling, heeft tot doel balansen in het lichaam aan te brengen en eventuele tekorten aan te vullen. In deze therapie staan voeding en voedingsstoffen centraal. Goed onderbouwde onderzoeken (ook uit de reguliere geneeskunde) ondersteunen steeds vaker het gebruik van voeding(sstoffen) als medicijn.
-
Werkgroep aanvullende Therapieën (WAT)
Na de diagnose parkinson of parkinsonisme kan het begrip ‘kwaliteit van leven’ een heel nieuwe lading krijgen. Wat u eerst als vanzelfsprekend aannam, is niet allemaal zo vanzelfsprekend meer. U zult misschien op zoek gaan naar een nieuwe balans tussen wat u graag wilt en wat mogelijk is. En deze balans vraagt steeds om aanpassingen, al naar gelang de progressie van de ziekte.
-
Oefentherapie Cesar en Mensendieck
Fysiotherapeuten en oefentherapeuten Cesar en Mensendieck proberen de balans, lichaamshouding, lichamelijke conditie, het lopen en het uitvoeren van transfers – bijvoorbeeld opstaan uit een stoel of omdraaien in bed – te verbeteren.
- Vorige pagina
- 1
- 2
- 3
- Volgende pagina