-
Boksen en parkinson
In Parkinson Magazine zijn door de jaren heen verschillende artikelen verschenen over boksen en parkinson. U leest ze via onderstaande links.
-
Waterstofgas
Vorig jaar stond in Parkinson Magazine een artikel over waterstofgas als aanvullende behandeling tegen parkinson. Recent is de werkgroep aanvullende therapieën gestuit op een wetenschappelijke publicatie waarin gewaarschuwd wordt voor het ontstaan van het uiterst giftige Chroom 6+ bij elektrolyse van water met een roestvrijstalen elektrode. Chroom 6+ is een stof die gevaar kan opleveren voor de gezondheid, is kankerverwekkend en eczeem, astma of COPD kan veroorzaken. Misschien kent u het uit het nieuws doordat het in verf zat bij Defensie en de NS.
-
Muziektherapie bij de ziekte van Parkinson
Sinds eind jaren tachtig is een groep van Amerikaanse neurowetenschappers en muziektherapeuten op zoek naar de meest effectieve werking van muziek op de mens. Eén van de belangrijkste bouwstenen van hun onderzoek is dat de meest basale delen van ons hersenstelsel werken op basale pulsen. Deze vertonen grote overeenkomsten met de puls van muziek. Muziek heeft naast puls en ritme nog een belangrijke neurologische eigenschap, het activeert gelijktijdig veel verschillende delen van ons brein.
-
De Wim Hofmethode (The iceman)
Is koud douchen goed voor mensen met Parkinson?
-
Voice construction methode
Stemverbetering voor praters en zangers: Maurits Draijer vertelt welke methode hij heeft ontwikkeld voor zijn eigen stemverbetering. Toevallig blijkt dezelfde methode ook heel goed te werken voor andere zangers, én mensen met parkinson.
-
Mannitol – een zoetstof met invloed op parkinson?
Uit informatie afkomstig van diverse (wetenschappelijke) artikelen, websites en ervaringsverhalen van mensen met parkinson hebben we een uitleg en stand van zaken geschreven over de mogelijke invloed van mannitol op symptomen van parkinson(isme)
-
Orthomoleculaire therapie en parkinson
De term orthomoleculaire therapie, in 1968 voor het eerst beschreven door tweevoudig Nobelprijswinnaar Linus Pauling, heeft tot doel balansen in het lichaam aan te brengen en eventuele tekorten aan te vullen. In deze therapie staan voeding en voedingsstoffen centraal. Goed onderbouwde onderzoeken (ook uit de reguliere geneeskunde) ondersteunen steeds vaker het gebruik van voeding(sstoffen) als medicijn.
-
Overige aanvullende therapieën
In Parkinson Magazine worden regelmatig aanvullende therapieën besproken. Hieronder vindt u een overzicht van artikelen over therapieën die nog geen eigen pagina op de website van de Parkinson Vereniging hebben.
-
Lichttherapie in breder perspectief
Leefstijl en leefsituatie veranderen
Is de verstoorde biologische klok ook te herstellen met een andere leefwijze of leefomstandigheden? Met andere woorden, is de therapie wel echt nodig? In dit geval zijn er zeker aanknopingspunten. De patiënt zou meer naar buiten kunnen gaan, gebruikmakend van zon- en daglicht. Deze natuurlijke belichting zal helpen de biologische klok in orde te brengen of te houden.
-
Medicinale cannabis bij parkinson
De afgelopen jaren is een toenemende vraag ontstaan naar de potentieel positieve effecten van medicinale cannabis voor verschillende symptomen bij de ziekte van Parkinson, zoals tremor, dyskinesieën, slaap, spanning en hallucinaties. Het wetenschappelijk onderzoek naar de effecten bij parkinson is zeer beperkt, meestal uitgevoerd in kleine groepen, en geeft momenteel onvoldoende aanwijzingen voor een gunstig effect op een van de mogelijke domeinen van functioneren bij de ziekte van Parkinson. Daarnaast zijn er ook duidelijke risico’s.
- Vorige pagina
- 1
- 2
- 3
- Volgende pagina