Berichten over Aanvullende therapieën

 1. Boksen en parkinson

  In Parkinson Magazine zijn door de jaren heen verschillende artikelen verschenen over boksen en parkinson. U leest ze via onderstaande links.

  Toon volledig bericht

 2. Waterstofgas

  Vorig jaar stond in Parkinson Magazine een artikel over waterstofgas als aanvullende behandeling tegen parkinson. Recent is de werkgroep aanvullende therapieën gestuit op een wetenschappelijke publicatie waarin gewaarschuwd wordt voor het ontstaan van het uiterst giftige Chroom 6+ bij elektrolyse van water met een roestvrijstalen elektrode. Chroom 6+ is een stof die gevaar kan opleveren voor de gezondheid, is kankerverwekkend en eczeem, astma of COPD kan veroorzaken.  Misschien kent u het uit het nieuws doordat het in verf zat bij Defensie en de NS.

  Toon volledig bericht

 3. Coaching en parkinson

  Op het moment dat u de diagnose parkinson(isme) krijgt, vindt de behandeling van parkinson in eerste instantie plaats bij de neuroloog en is veelal gericht op fysieke symptomen. De emotionele en mentale kant blijft in het begin regelmatig wat onderbelicht. Terwijl daar zoveel winst te behalen is in welzijn en eigen regie. De werkgroep aanvullende therapieën (WAT) schrijft onder andere hierover. Wij vinden het heel belangrijk dat u geïnformeerd wordt maar vooral dat u vragen stelt en om hulp en inzichten vraagt.

  Toon volledig bericht

 4. Muziektherapie bij de ziekte van Parkinson

  Sinds eind jaren tachtig is een groep van Amerikaanse neurowetenschappers en muziektherapeuten op zoek naar de meest effectieve werking van muziek op de mens. Eén van de belangrijkste bouwstenen van hun onderzoek is dat de meest basale delen van ons hersenstelsel werken op basale pulsen. Deze vertonen grote overeenkomsten met de puls van muziek. Muziek heeft naast puls en ritme nog een belangrijke neurologische eigenschap, het activeert gelijktijdig veel verschillende delen van ons brein.

  Toon volledig bericht

 5. De Wim Hofmethode (The iceman)

  Is koud douchen goed voor mensen met Parkinson?

  Toon volledig bericht

 6. Voice construction methode

  Stemverbetering voor praters en zangers: Maurits Draijer vertelt welke methode hij heeft ontwikkeld voor zijn eigen stemverbetering. Toevallig blijkt dezelfde methode ook heel goed te werken voor andere zangers, én mensen met parkinson.

  Toon volledig bericht

 7. Mannitol – een zoetstof met invloed op parkinson?

  Uit informatie afkomstig van diverse (wetenschappelijke) artikelen, websites en ervaringsverhalen van mensen met parkinson hebben we een uitleg en stand van zaken geschreven over de mogelijke invloed van mannitol op symptomen van parkinson(isme)

  Toon volledig bericht

 8. Orthomoleculaire therapie en parkinson

  De term orthomoleculaire therapie, in 1968 voor het eerst beschreven door tweevoudig Nobelprijswinnaar Linus Pauling, heeft tot doel balansen in het lichaam aan te brengen en eventuele tekorten aan te vullen. In deze therapie staan voeding en voedingsstoffen centraal. Goed onderbouwde onderzoeken (ook uit de reguliere geneeskunde) ondersteunen steeds vaker het gebruik van voeding(sstoffen) als medicijn.

  Toon volledig bericht

 9. Werkgroep aanvullende Therapieën (WAT)

  Na de diagnose parkinson of parkinsonisme kan het begrip ‘kwaliteit van leven’ een heel nieuwe lading krijgen. Wat u eerst als vanzelfsprekend aannam, is niet allemaal zo vanzelfsprekend meer. U zult misschien op zoek gaan naar een nieuwe balans tussen wat u graag wilt en wat mogelijk is. En deze balans vraagt steeds om aanpassingen, al naar gelang de progressie van de ziekte.

  Toon volledig bericht

 10. Overige aanvullende therapieën

  In Parkinson Magazine worden regelmatig aanvullende therapieën besproken. Hieronder vindt u een overzicht van artikelen over therapieën die nog geen eigen pagina op de website van de Parkinson Vereniging hebben. 

  Toon volledig bericht

Terug naar boven