Berichten over Behandelingen

 1. Nieuw 'Punt voor Parkinson' in Hengelo

  In het voorjaar van 2022 wordt in Het Borsthuis in Hengelo een Punt voor Parkinson geopend. Alle patiënten uit de regio bij wie deze ziekte is vastgesteld, worden daar door gespecialiseerde zorgverleners behandeld en begeleid. Die aanpak kan een langdurige ziekenhuisopname vaak met jaren uitstellen. (Bron: tubantia.nl)

  Toon volledig bericht

 2. Oefentherapie Cesar en Mensendieck

  Fysiotherapeuten en oefentherapeuten Cesar en Mensendieck proberen de balans, lichaamshouding, lichamelijke conditie, het lopen en het uitvoeren van transfers – bijvoorbeeld opstaan uit een stoel of omdraaien in bed – te verbeteren.

  Toon volledig bericht

 3. Informatie over fysiotherapie voor mensen met de ziekte van Parkinson

  ParkinsonNet heeft een document over fysiotherapie samengesteld voor mensen met de ziekte van Parkinson of een parkinsonisme. Het bestaat uit drie hoofdstukken en is tot stand gekomen naar aanleiding van de richtlijn van het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie.

  Toon volledig bericht

 4. Samenvatting Rapport Dagbesteding voor mensen met parkinson(isme)

  Auteurs: Elnaz Mirza, Jetske Snoep, Suzanne v/d Vorm en Naomi Wink-Versluis, studenten Ergotherapie Hogeschool Rotterdam.

  Door recente ontwikkelingen in de zorg blijven mensen langer thuis wonen, hierdoor is de behoefte naar dagbesteding gestegen. De Parkinson Vereniging wil graag weten wat met betrekking tot dagbesteding de ideeën, meningen en ervaringen van hun leden zijn.

  Toon volledig bericht

 5. Voedingsrichtlijnen bij de ziekte van Parkinson

  Tijdens het ParkinsonNet  congres van 30 november 2012 zijn de nieuwe voedingsrichtlijnen bij de ziekte van Parkinson officieel overhandigd aan vertegenwoordigers van de Parkinson Vereniging, de Nederlandse Vereniging van Diëtisten en de werkgroep bewegingsstoornissen van de Nederlandse Vereniging voor Neurologie. Dit artikel geeft een indruk hoe deze richtlijnen tot stand zijn gekomen.

  Toon volledig bericht

 6. Consultkaart Beginnende ziekte van Parkinson

  Heeft u de ziekte van Parkinson? En gaat u voor het eerst met uw arts overleggen over medicijnen die u kunt gebruiken? Dan kan de consultkaart beginnende ziekte van Parkinson u helpen. De Parkinson Vereniging heeft deze samen met de Nederlandse Vereniging voor Neurologie ontwikkeld.

  Toon volledig bericht

 7. Parkinson Monitor

  De Parkinson Monitor is in samenwerking met UCB Pharma B.V. ontwikkeld om (problemen bij) het dagelijks functioneren in kaart te brengen. U kunt binnen acht categorieën aangeven waar u last van heeft en hoeveel last u hiervan heeft. Het doel van de Monitor is om een algemeen beeld te schetsen van welke klachten u het meest last heeft en waar dus het accent van de behandeling moet liggen. De Monitor is niet bedoeld om (de ernst van) alle klachten in kaart te brengen.  

  Toon volledig bericht

 8. Lichttherapie in breder perspectief 

  Leefstijl en leefsituatie veranderen

  Is de verstoorde biologische klok ook te herstellen met een andere leefwijze of leefomstandigheden? Met andere woorden, is de therapie wel echt nodig?  In dit geval zijn er zeker aanknopingspunten. De patiënt zou meer naar buiten kunnen gaan, gebruikmakend van zon- en daglicht. Deze natuurlijke belichting zal helpen de biologische klok in orde te brengen of te houden.

  Toon volledig bericht

 9. Medisch specialistische revalidatie bij parkinson en parkinsonismen

  Medisch specialistische revalidatie is behandeling door een team van therapeuten (fysiotherapeut, ergotherapeut, logopedist, psycholoog, maatschappelijk werker), die intensief samenwerken onder leiding van een revalidatiearts. Het team overlegt samen regelmatig over het beloop en de nog te behandelen doelen. De behandeling vindt plaats in een revalidatiecentrum of ziekenhuis.

  Toon volledig bericht

Terug naar boven