Berichten over Behandelingen

 1. Update wachttijden Deep Brain Stimulation behandeling (DBS)

  De zeven centra die deze behandeling uitvoeren in Nederland hebben samen afgesproken hoe de wachttijd berekend wordt.

  Toon volledig bericht

 2. Amsterdam UMC Centrum voor Parkinson en Bewegingsstoornissen

  Met ingang van 21 november heeft Amsterdam UMC alle zorg en deskundigheid op het gebied van parkinson en bewegingsstoornissen op één plek samengebracht. Vanaf deze datum is het ‘Amsterdam UMC Centrum voor Parkinson en Bewegingsstoornissen’ gevestigd op locatie AMC.

  Toon volledig bericht

 3. Nieuwe Paramedische Richtlijn Parkinson in commentaarfase

  Het afgelopen anderhalf jaar hebben we binnen het RAP-Parkinson project met velen hard gewerkt aan de ontwikkeling van de Paramedische Richtlijn Parkinson met Actieve Beslisondersteuning.

  Toon volledig bericht

 4. Keuzekaart extra behandeling bij parkinson

  De keuzekaart extra behandeling beschrijft de mogelijkheden voor extra behandeling voor wanneer medicatie niet meer voldoende werkt.

  Toon volledig bericht

 5. Drie keuzekaarten voor behandelmogelijkheden bij parkinson

  Er zijn drie keuzekaarten beschikbaar voor de ziekte van Parkinson. De keuzekaarten gaan over drie fasen van de ziekte.

  Toon volledig bericht

 6. Nieuw 'Punt voor Parkinson' in Hengelo

  In het voorjaar van 2022 wordt in Het Borsthuis in Hengelo een Punt voor Parkinson geopend. Alle patiënten uit de regio bij wie deze ziekte is vastgesteld, worden daar door gespecialiseerde zorgverleners behandeld en begeleid. Die aanpak kan een langdurige ziekenhuisopname vaak met jaren uitstellen. (Bron: tubantia.nl)

  Toon volledig bericht

 7. Oefentherapie Cesar en Mensendieck

  Fysiotherapeuten en oefentherapeuten Cesar en Mensendieck proberen de balans, lichaamshouding, lichamelijke conditie, het lopen en het uitvoeren van transfers – bijvoorbeeld opstaan uit een stoel of omdraaien in bed – te verbeteren.

  Toon volledig bericht

 8. Informatie over fysiotherapie voor mensen met de ziekte van Parkinson

  ParkinsonNet heeft een document over fysiotherapie samengesteld voor mensen met de ziekte van Parkinson of een parkinsonisme. Het bestaat uit drie hoofdstukken en is tot stand gekomen naar aanleiding van de richtlijn van het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie.

  Toon volledig bericht

 9. Samenvatting Rapport Dagbesteding voor mensen met parkinson(isme)

  Auteurs: Elnaz Mirza, Jetske Snoep, Suzanne v/d Vorm en Naomi Wink-Versluis, studenten Ergotherapie Hogeschool Rotterdam.

  Door recente ontwikkelingen in de zorg blijven mensen langer thuis wonen, hierdoor is de behoefte naar dagbesteding gestegen. De Parkinson Vereniging wil graag weten wat met betrekking tot dagbesteding de ideeën, meningen en ervaringen van hun leden zijn.

  Toon volledig bericht

Terug naar boven