Archief

 1. Promotie Luc Evers: Stepping out of the clinic: towards objective, real-life monitoring of Parkinson’s disease

  Op woensdag 19 juni 2024 verdedigt Luc Evers zijn proefschrift 'Stepping out of the clinic: towards objective, real-life monitoring of Parkinson’s disease' aan de Radboud Universiteit.

  Toon volledig bericht

 2. Promotie Irene Göttgens: Under (de)construction: the operationalization of gender in Parkinson's research

  Op maandag 3 juni 2024 verdedigt Irene Göttgens haar proefschrift 'Under (de)construction: the operationalization of gender in Parkinson's research' aan de Radboud Universiteit.

  Toon volledig bericht

 3. Promotie Rozemarije Holewijn: Diepe hersenstimulatie voor de ziekte van Parkinson

  Dinsdag 14 mei 2024 verdedigt Rozemarije Holewijn haar proefschrift: 'Deep Brain Stimulation for Parkinson’s Disease: Sound asleep or wide awake?'.

  Toon volledig bericht

 4. Promotie Naomi Kremer: Optimal targeting of deep brain stimulation in Parkinson’s disease

  Op woensdag 8 mei 2024 verdedigt Naomi Kremer haar proefschrift 'Optimal targeting of deep brain stimulation in Parkinson’s disease' aan de Rijksuniversiteit Groningen.

  Toon volledig bericht

 5. Promotie Nicol Oonk: Optimizing medication management for parkinson's patients in primary care - challenges, opportunities and future perspectives

  Op vrijdag 26 april 2024 verdedigt Nicol Oonk haar proefschrift 'Optimizing medication management for parkinson's patients in primary care - challenges, opportunities and future perspectives' aan de Universiteit Twente.

  Toon volledig bericht

 6. Koninklijke onderscheiding voor Edwin Barentsen

  Op 23 april ontving Edwin Barentsen een koninklijke onderscheiding uit handen van burgemeester Tjapko Poppens voor zijn jarenlange inzet voor de Amstelveense en met name de Bovenkerkse samenleving (Bron: Gemeente Amstelveen).

  Toon volledig bericht

 7. Nieuwe alliantie moet einde maken aan medicijntekorten: "Meer zelf produceren in Europa"

  De Europese lidstaten gaan beter samenwerken om tekorten van geneesmiddelen aan te pakken. Daarvoor wordt vandaag, op initiatief van België, de Critical Medicines Alliance in het leven geroepen. Doel is ook om uiteindelijk weer zelf meer geneesmiddelen te produceren en zo minder afhankelijk te worden van landen als China of India (Bron: VRT.be).

  Toon volledig bericht

 8. Pharos brengt knelpunten voor toegang tot Wlz-zorg in beeld

  De informatie over de Wet langdurige zorg (Wlz) is niet op maat voor mensen met een migratieachtergrond. Het aanvragen van zorg is te ingewikkeld en komt niet goed over vanwege taalbarrières. Dat zijn de belangrijkste knelpunten gerelateerd aan de toegang tot Wlz-zorg voor deze groep. Dit blijkt uit onderzoek van Pharos, dat is uitgevoerd in opdracht van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS).

  Toon volledig bericht

 9. Promotie Ana Carreras Mascaro: Functionele studies van genetische vormen van Lewy body-ziekten

  Op woensdag 24 april 2024 verdedigt Ana Carreras Mascaro haar proefschrift getiteld: Functionele studies van genetische vormen van Lewy body-ziekten, aan de Erasmus Universiteit te Rotterdam.

  Toon volledig bericht

 10. Met glyfosaat bespoten weilanden

  Observation.org is een in de EU gevestigd platform voor burgerwetenschap en -monitoring op het gebied van biodiversiteit. Het werd in 2004 in Nederland opgericht. Sinds het bescheiden begin als website is het snel uitgegroeid tot een mondiale datahub voor biodiversiteit, met 230 miljoen waarnemingen. 

  Toon volledig bericht

Terug naar boven