Berichten over Beweging

 1. Boksen geeft vat op parkinson

  Een linkse hoek! Een rechtse! In de zaal van Samen Fitness bokst Saskia Vas (54) er stevig op los. Het houdt haar overeind in het progressieve proces van de ziekte van Parkinson. ‘Boksen maakt mij bloedfanatiek’, zegt Saskia stralend in de pauze van haar training.

  Toon volledig bericht

 2. Wereldkampioenschappen Tafeltennis Parkinson 2023 op Kreta!

  Na een succesvol evenement in 2021 keren de Wereldkampioenschappen Tafeltennis Parkinson in november 2023 terug als onderdeel van het WTT4H Festival. Iedereen met de ziekte van Parkinson kan zich individueel inschrijven.

  Toon volledig bericht

 3. Blog: Skiën en over de grens

  Het was dus een heerlijke vakantie in de sneeuw. De eerste dagen vermaakte ik me prima in de sauna of In het stadje. Toen begon het te kriebelen. Vriend en familie namen alleen de blauwe pistes en dat zou volgens hen ook voor mij een eitje moeten zijn. Ik kreeg steeds meer zin om het weer te proberen. Vorig jaar ging het tenslotte ook goed.

  Toon volledig bericht

 4. Beweegprojecten ontvangen subsidie dankzij BikevoorParkinson

  Vorig jaar op zaterdag 3 september fietsten een groot aantal mensen voor het fietsevenement BikevoorParkinson 2022. Met zijn allen een dag fietsen in de mooie heuvels van Zuid-Limburg om geld op te halen voor een goed doel voor mensen met parkinson. Afgelopen jaar was dat doel om meer online sportlessen speciaal voor mensen met de ziekte van Parkinson mogelijk te maken.

  Toon volledig bericht

 5. Blog: skiën en een bijzondere ontmoeting

  Net als vorig jaar ging ik afgelopen week de krokusvakantie beleven in een wintersportplaats. Deze keer werd het Zell am See in Oostenrijk. Nu niet alleen met vriend en zijn zonen, maar ook nog met zijn moeder, broer en nicht met hun gezinnen. Een gezellige club bij elkaar.

  Toon volledig bericht

 6. Zittend swingen tijdens dansmiddag voor MS- en parkinsonpatiënten: "Gesprek met lichaam"

  Tientallen mensen met parkinson en MS dansten dit weekend, ondanks hun beperkingen, de sterren van de hemel in het Noorddamcentrum in Amstelveen. Deelnemers werden uitgedaagd om zittend of staand hun beste moves te laten zien. Dat zorgde voor een hoop plezier (Bron: NOS.nl)

  Toon volledig bericht

 7. Nominatie Klokhuis Wetenschapsprijs 2023

  Parkinsononderzoek van Dr. Jorik Nonnekes en Drs. Anouk Tosserams (RadboudUMC) is genomineerd voor de Klokhuis Wetenschapsprijs 2023!

  Toon volledig bericht

 8. Biljarten met Parkinson(isme) tijdens de landsfinaledagen KNBB

  Sinds 1998 is biljart erkend als olympische sport. Voor anderen is het juist een typische kroegsport. Een ding is in ieder geval zeker, biljarten brengt mensen samen in sport. 

  Toon volledig bericht

 9. Documentaire: 'Beating Parkinson's Disease'

  Een documentaire over de effecten van sporten op de ziekte van Parkinson. Maak kennis met Marinus, bij wie op 47-jarige leeftijd de ziekte van Parkinson werd vastgesteld, en ontdek hoe hij zijn leven transformeerde door middel van lichaamsbeweging. 

  Toon volledig bericht

 10. Dansen voor mensen met parkinson en MS haalt het NOS Journaal

  Dansen tegen of juist mét de Parkinson of MS?

  Afgelopen zaterdag 11 februari jl. hebben hondertwintig dansers waaronder ca. 15 begeleiders onvergetelijke momenten beleefd tijdens een bijzonder dansspektakel in Bovenkerk. 

  Deze middag was speciaal voor mensen die een uitdaging ervaren in bewegen als gevolg van o.a. Parkinson, MS, ADCA, CVA of reuma. Daarbij maakte het niet uit of je kon lopen, staan, last had van bevriezingsverschijnselen of een rollator of rolstoel nodig had. Desgewenst kon je alle oefeningen op een stoel meedoen. 

  Toon volledig bericht

Terug naar boven