Berichten over Mantelzorg

 1. Visiteclubs voor mensen met de ziekte van Parkinson

  Heeft u of uw naaste te maken met de diagnose van de ziekte van Parkinson? En bent u op zoek naar professionele verzorging, begeleiding en/of behandeling of een leuke activiteit? Het expertisecentrum Parkinson van de Frankelandgroep is er voor u én uw partner of overige mantelzorgers.

  Toon volledig bericht

 2. Focus op mogelijkheden: PEPP4ALL in Lelystad

  PEPP4ALL staat voor Patiënt en Partner Educatie Programma. Een aanvulling op de medische behandeling voor de ziekte van parkinson.  Vrijwel iedere parkinsonpatiënt en zijn omgeving krijgt te maken met psychische en psychosociale gevolgen.

  Toon volledig bericht

 3. PPEP CVA/Parkinson programma regio Alkmaar

  magentazorg

  Een oppepper voor mensen met parkinson en hun partner.

  Toon volledig bericht

 4. Videosessie: Leven met parkinson - Het verhaal van Peter en Anita

  Voor wie de diagnose ‘ongeneeslijk ziek’ krijgt, is dit een levens veranderende gebeurtenis. Wat zijn die veranderingen, en hoe gaan mensen daarmee om? Waar liggen de behoeften, naast de fysiek-medische zorg? Wat verandert er in het sociale leven, in relaties en in het werk? Wat is de rol van de mantelzorger en naasten? Hoe ga je om met vragen over zingeving als het leven zo ingrijpend verandert?

  Toon volledig bericht

 5. Ervaringen van mensen met de diagnose CBS/CBD

  Tijdens een aantal onlinebijeenkomsten hebben mensen met de diagnose CBD/CBS met elkaar gesproken over de onderwerpen die hun bezighouden, ervaringen, vragen en oplossingen. 

  Toon volledig bericht

 6. Podcast: Papa's parkinson

  In 2013 krijgt mijn vader de diagnose ziekte van Parkinson. Hoe is het voor mijn ouders om met deze ziekte te leven? Deze podcast gaat over langzaam maar zeker op grenzen botsen en over omgaan met verlies.

  Toon volledig bericht

 7. Mantel liefde - Annemarie Oster

  Annemarie Oster, ooit grande dame van de Nederlandse theater- en televisiewereld, populaire columniste en schrijfster, ontmoette rond haar zestigste een ietwat brutale, zelfverzekerde, charmante man. Ze vallen voor elkaar, gaan samenwonen en vijftien jaar later trouwen ze.

  Toon volledig bericht

 8. Wat doen zorgverzekeraars voor mantelzorgers in 2023?

  De premies en vergoedingen van zorgverzekeringen in 2023 zijn bekend. Maar biedt een zorgverzekeraar ook vergoeding voor vervangende zorg, een mantelzorgmakelaar of een cursus? MantelzorgNL zette het voor je op een rij.

  Toon volledig bericht

 9. Mantelzorgers zijn goud waard! Resultaten van het GOUDMantelParkinson project

  Met subsidie van de Parkinson Vereniging is de afgelopen jaren het GOUDMantel-Parkinson project uitgevoerd. “GOUDmantel” staat als afkorting voor Gebruik van Oud-Mantelzorgervaring voor betere zorg voor mensen met parkinson(isme).

  Toon volledig bericht

 10. Gespreksgroep partners en/of mantelzorgers Parkinson en gespreksgroep partners met Parkinson

  Deelnemers gezocht voor gespreksgroepen Parkinson! We organiseren twee gespreksgroepen: een gespreksgroep voor mantelzorgers van mensen met de ziekte van Parkinson en parallel daaraan de gespreksgroep voor de partner/naaste met de ziekte van Parkinson. Dit jaar komen we vier keer bij elkaar.

  Toon volledig bericht

Terug naar boven