Archief

 1. Promotie Robin van den Bergh: Telemedicine and remote monitoring for people with Parkinson’s disease

  Op maandag 9 december 2024 verdedigt Robin van den Bergh het proefschrift 'Telemedicine and remote monitoring for people with Parkinson’s disease' aan de Radboud Universiteit.

  Toon volledig bericht

 2. Promotie Angelika Geerlings: Personalized care management in Parkinson’s disease: One size does not fit all

  Maandag 7 oktober 2024 verdedigt Angelika Geerlings het proefschrift: "Personalized care management in Parkinson’s disease: One size does not fit all".

  Toon volledig bericht

 3. Fietsen voor parkinson Gouda

  In Gouda fietsen we elk jaar mee voor Bikevoorparkinson onder de naam ‘Fietsen voor parkinson Gouda’ in samenwerking met het Groene Hart Ziekenhuis, Zorgpartners, Rayer Healthcare en specialisten van ParkinsonNet en vrijwilligers.

  Toon volledig bericht

 4. Tafeltennisevenement 8 augustus 2024

  Donderdag 8 augustus 2024 is er tafeltennisevenement bij Tafel Tennis Vereniging Kracht en Vriendschap in Renkum. 

  Toon volledig bericht

 5. Patiëntenfederatie Nederland wil graag snel in gesprek met nieuwe bewindslieden VWS

  Patiëntenfederatie Nederland wil graag met de nieuwe bewindslieden in gesprek en samenwerken om in de komende regeerperiode een aantal belangrijke zaken voor patiënten te verbeteren. Dat schrijft directeur-bestuurder Arthur Schellekens in een brief aan het ministerie van VWS.

  Toon volledig bericht

 6. Inschrijving World Table Tennis For Health Festival in Frankrijk geopend

  De inschrijving voor het 2024 World Table Tennis For Health Festival, gesponsord door Ultimate Table Tennis, is officieel geopend. Dit evenement vindt plaats van 23 tot 27 oktober in Maizières-lès-Metz, in Frankrijk. Het festival zal drie hoofdactiviteiten blijven omvatten: de Wereldkampioenschappen Tafeltennis voor parkinson, de Wereldkampioenschappen Tafeltennis voor Alzheimer, en het Wereld Tafeltennis voor Gezondheid Congres.

  Toon volledig bericht

 7. Blog: Zo gezond als een vis

  Regelmatig liep ik 5 of 10 km hard zonder daar al te veel voor te hoeven trainen. Ik had echter al een tijdje niet meer hardgelopen, maar ik had er wel weer zin in om de draad op te pakken. Echter, na 500 meter hielden mijn benen er mee op. De volgende week maar weer geprobeerd met hetzelfde resultaat.

  Toon volledig bericht

 8. Blog: Assepoester

  Wat wilde ik eigenlijk bewijzen, vroeg ik me de volgende dag af. Dat het leven niet ophoudt als parkinson met de deur in huis valt? Dat ik nog gewoon praat, denk, grapjes maak en een wijntje drink? Dat ik nog meetel? Niet eng ben, of zielig? Of wilde ik anderen simpelweg deelgenoot maken van die vreemde, redelijk nieuwe, metgezel in mijn leven?

  Toon volledig bericht

 9. EditieNL: vaccin dat parkinson vertraagt?

  Onderzoeksbureau CHDR test een vaccin dat parkinson mogelijk zou kunnen vertragen of wellicht zou kunnen remmen. De resultaten van dit onderzoek zijn hoopgevend, maar het kan nog jaren duren voordat het eventueel op de markt komt. Meer onderzoek is nodig. Bekijk hieronder de reportage hierover van het programma EditieNL.

  Toon volledig bericht

 10. Promotie Xiaojuan Zhang: Full-length LRRK2 activation cycle and dimer-monomer equilibrium

  Maandag 15 juli 2024 verdedigt Xiaojuan Zhang het proefschrift: "Full-length LRRK2 activation cycle and dimer-monomer equilibrium".

  Toon volledig bericht

Terug naar boven