Berichten over Mantelzorg

 1. Samen Beter Thuis: instructievideo's en adviezen over verzorgen en verplaatsen

  Hoe doe je dat? Zorgen voor je naaste of voor jezelf? Samen Beter Thuis ondersteunt mantelzorg en zelfzorg met instructievideo's en adviezen 
  over verzorgen en verplaatsen.

  Toon volledig bericht

 2. Mantelzorgtest: Krijg inzicht, praktische tips en hulp bij de zorg voor uw naaste

  Als mantelzorger hebt u vele petten op. U bent bijvoorbeeld kok, chauffeur en verzorger. Deze taken geven veel voldoening, maar zijn soms ook zwaar. 

  Toon volledig bericht

 3. PPEP4ALL cursus: Een oppepper voor patiënt en partner

  Het Patiënt en Partner Educatie Programma voor Alle chronische ziekten (PPEP4ALL) is een zelfmanagement programma voor mensen met een (chronische) ziekte, ‘de patient’, en/of zijn of haar ‘partner’/mantelzorger.

  Toon volledig bericht

 4. Reisgids Mantelzorg, wegwijs in de zorg voor ouderen

  Begin december 2020 is de 2e editie van de 'Reisgids Mantelzorg, wegwijs in de zorg voor ouderen' verschenen. De Parkinson Vereniging beveelt dit boek aan als praktische hulp, waarmee snel de juiste weg wordt gevonden naar steun en hulp.

  Toon volledig bericht

 5. Neontetra: korte film over jonge mantelzorger en parkinson

  Op straat komt iedereen elkaar tegen. In de straat wordt geleefd, gewerkt en contact gemaakt. Het is een plek waar verschillende generaties en culturen worstelen met de kwesties van nu. Achter elke deur schuilt een ander verhaal. Onze Straat is een nieuwe dramaserie waarin het leven van bewoners van één en dezelfde straat centraal staan. Ieder met een eigen verhaal, ieder in dezelfde straat.  Neontetra gaat over een jonge jongen Julian (Walt Klink) die noodgedwongen als mantelzorger moet opgetreden om voor zijn vader te zorgen die aan parkinson lijdt. 

  Toon volledig bericht

 6. Heeft u een ouder met parkinson(isme)?

  Op 7 november is er een speciale workshop voor kinderen van mensen met parkinson(ismen). Als een van uw ouders te horen krijgt dat hij of zij parkinson heeft, is dat ingrijpend. Voor henzelf, maar ook voor u als kind kan dat behoorlijk wat veranderingen teweeg brengen.

  Toon volledig bericht

 7. Sonja is mantelzorger van haar man met PSP

  Hoe ga je om met een ongeneeslijke ziekte als parkinson? Filmkoppel Kees Rijninks en Carmen Cobos maakte rondom deze vraag de 2Doc 'Samen'. Als partners krijg je een ongeneeslijke ziekte samen, maar hoe ga je daar mee om? We spraken met Sonja van Koningsbruggen, zij is mantelzorger voor haar man Willem. Haar man kreeg in 2012 de diagnose ziekte van Parkinson.

  Toon volledig bericht

 8. Een persoonlijk verhaal en zelfhulpboek voor elke mantelzorger die worstelt met ziekte en zorg

  Op 11 april 2020 - Wereld Parkinson Dag - verschijnt het boek ‘De vliegende kreeft’ van Nicolette de Boer. Een vervolg op haar in 2018 gepubliceerde boek ‘ParkinsonPartner’. Kort na het verschijnen van dat boek, werd zij hard onderuit gehaald door een burn-out. De ziekte van Parkinson, kanker, pancreatitis en het ontslag van haar echtgenoot gingen haar draagkracht te boven. 

  Toon volledig bericht

 9. Samen: Een film van Kees Rijninks en Carmen Cobos

  Hoe zou je reageren als je te horen krijgt dat je ongeneeslijk ziek bent? Als filmproducent Kees Rijninks, de echtgenoot van filmmaker Carmen Cobos, gediagnosticeerd wordt met de ziekte van Parkinson, stort hun wereld in.

  Toon volledig bericht

 10. MantelzorgNL voor mantelzorgers

  MantelzorgNL is de landelijke vereniging voor iedereen die zorgt voor een naaste.

  Toon volledig bericht

Terug naar boven