Berichten over Mantelzorg

 1. Videosessie: Leven met parkinson - Het verhaal van Peter en Anita

  Voor wie de diagnose ‘ongeneeslijk ziek’ krijgt, is dit een levens veranderende gebeurtenis. Wat zijn die veranderingen, en hoe gaan mensen daarmee om? Waar liggen de behoeften, naast de fysiek-medische zorg? Wat verandert er in het sociale leven, in relaties en in het werk? Wat is de rol van de mantelzorger en naasten? Hoe ga je om met vragen over zingeving als het leven zo ingrijpend verandert?

  Toon volledig bericht

 2. Ervaringen van mensen met de diagnose CBS/CBD

  Tijdens een aantal onlinebijeenkomsten hebben mensen met de diagnose CBD/CBS met elkaar gesproken over de onderwerpen die hun bezighouden, ervaringen, vragen en oplossingen. 

  Toon volledig bericht

 3. Podcast: Papa's parkinson

  In 2013 krijgt mijn vader de diagnose ziekte van Parkinson. Hoe is het voor mijn ouders om met deze ziekte te leven? Deze podcast gaat over langzaam maar zeker op grenzen botsen en over omgaan met verlies.

  Toon volledig bericht

 4. Mantel liefde - Annemarie Oster

  Annemarie Oster, ooit grande dame van de Nederlandse theater- en televisiewereld, populaire columniste en schrijfster, ontmoette rond haar zestigste een ietwat brutale, zelfverzekerde, charmante man. Ze vallen voor elkaar, gaan samenwonen en vijftien jaar later trouwen ze.

  Toon volledig bericht

 5. Mantelzorgers zijn goud waard! Resultaten van het GOUDMantelParkinson project

  Met subsidie van de Parkinson Vereniging is de afgelopen jaren het GOUDMantel-Parkinson project uitgevoerd. “GOUDmantel” staat als afkorting voor Gebruik van Oud-Mantelzorgervaring voor betere zorg voor mensen met parkinson(isme).

  Toon volledig bericht

 6. Gespreksgroep partners en/of mantelzorgers Parkinson en gespreksgroep partners met Parkinson

  Deelnemers gezocht voor gespreksgroepen Parkinson! We organiseren twee gespreksgroepen: een gespreksgroep voor mantelzorgers van mensen met de ziekte van Parkinson en parallel daaraan de gespreksgroep voor de partner/naaste met de ziekte van Parkinson. Dit jaar komen we vier keer bij elkaar.

  Toon volledig bericht

 7. Samen Beter Thuis: instructievideo's en adviezen over verzorgen en verplaatsen

  Hoe doe je dat? Zorgen voor je naaste of voor jezelf? Samen Beter Thuis ondersteunt mantelzorg en zelfzorg met instructievideo's en adviezen 
  over verzorgen en verplaatsen.

  Toon volledig bericht

 8. Mantelzorgtest: Krijg inzicht, praktische tips en hulp bij de zorg voor uw naaste

  Als mantelzorger hebt u vele petten op. U bent bijvoorbeeld kok, chauffeur en verzorger. Deze taken geven veel voldoening, maar zijn soms ook zwaar. 

  Toon volledig bericht

 9. PPEP4ALL cursus: Een oppepper voor patiënt en partner

  Het Patiënt en Partner Educatie Programma voor Alle chronische ziekten (PPEP4ALL) is een zelfmanagement programma voor mensen met een (chronische) ziekte, ‘de patient’, en/of zijn of haar ‘partner’/mantelzorger.

  Toon volledig bericht

 10. Reisgids Mantelzorg, wegwijs in de zorg voor ouderen

  Begin december 2020 is de 2e editie van de 'Reisgids Mantelzorg, wegwijs in de zorg voor ouderen' verschenen. De Parkinson Vereniging beveelt dit boek aan als praktische hulp, waarmee snel de juiste weg wordt gevonden naar steun en hulp.

  Toon volledig bericht

Terug naar boven