Berichten over Onderzoeksagenda: oorzaak oproep

 1. De GREAT-studie: onderzoek naar het medicijn Ambroxol bij mensen met de ziekte van Parkinson

  Tot op heden is er geen behandeling die het ziekteproces in de ziekte van Parkinson kan vertragen en zijn therapieën met name gericht op het bestrijden van de symptomen. Recent is er in het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) een onderzoek van start gegaan onder leiding van prof. dr. Van Laar, waarmee wij hopen bij te dragen aan de verandering hierin. Er wordt onderzoek gedaan naar het medicijn Ambroxol, dat al decennia voorgeschreven wordt bij vastzittend slijm.

  Toon volledig bericht

 2. Brain Research Center zoekt deelnemers voor medicijnonderzoek bij parkinson: studie RO7486967

  Het doel van dit onderzoek is uit te zoeken hoe veilig en verdraagbaar het nieuwe onderzoeksmiddel RO7486967 is voor de behandeling van deelnemers met de vroege fase van de ziekte van Parkinson (met traagheid in beweging, en rusttremor of rigiditeit).

  Toon volledig bericht

 3. Brain Research Center zoekt deelnemers voor medicijnonderzoek bij parkinson: LUMA studie

  Het doel van dit onderzoek is uit te zoeken hoe veilig en werkzaam het nieuwe middel BIIB122 is voor de behandeling van deelnemers met de vroege fase van de ziekte van Parkinson.

  Toon volledig bericht

 4. Herhaalde oproep: Nieuwe studies bij 'de novo' parkinson

  Het succes van de Parkinson Op Maat-studie heeft ervoor gezorgd dat wij als Radboudumc Expertisecentrum voor Parkinson & Bewegingsstoornissen verschillende nieuwe onderzoeken hebben binnengehaald. Voor al deze studies ligt de focus op het werven van zogenaamde “de novo” deelnemers: mensen met parkinson die nog onbehandeld zijn met dopaminerge medicatie. Helpt u mee?  

  Toon volledig bericht

 5. Mensen met parkinson die nog geen parkinsonmedicatie gebruiken gezocht

  Het Parkinson Op Maat De Novo onderzoek van het Radboudumc gaat op zoek naar de gouden graadmeter voor de ziekte van Parkinson.

  Toon volledig bericht

Terug naar boven