Berichten over Onderzoeksagenda: oorzaak oproep

 1. Een onderzoek naar een nieuw onderzoeksmiddel om de achteruitgang van de ziekte van Parkinson te remmen. Helpt u mee?

  De huidige behandelingen van de ziekte van Parkinson onderdrukken alleen sommige symptomen maar vertragen de verergering van de ziekte niet. Het is daarom erg belangrijk onderzoek te doen naar nieuwe behandelingen.

  Toon volledig bericht

 2. ParkinsonThuis II – een onderzoek naar het beweeg- en valpatroon in de dagelijkse situatie bij mensen met parkinson

  In deze studie van het Radboudumc en Philips Research wordt onderzocht hoe veel mensen met de ziekte van Parkinson in het dagelijks leven bewegen en hoe vaak ze vallen. Dit doen we door gebruik te maken van een speciaal horloge en twee mobiele applicaties (apps) op uw telefoon. De deelnemers gebruiken het horloge en de mobiele applicaties voor de periode van één jaar. Let op: u kunt ook meedoen als u geen mobiele telefoon hebt. Dan draagt u alleen het horloge en maakt u gebruik van een papieren dagboek.

  Toon volledig bericht

 3. Mensen met parkinson die nog geen parkinsonmedicatie gebruiken gezocht

  Het Parkinson Op Maat De Novo onderzoek van het Radboudumc gaat op zoek naar de gouden graadmeter voor de ziekte van Parkinson.

  Toon volledig bericht

 4. Speciale oproep voor vrouwen die freezing ervaren en mensen zonder parkinson

  Infraroodlicht kan u bijvoorbeeld terugvinden in het rode lichtje van uw afstandsbediening. Maar wist u dat infraroodlicht ook gebruikt wordt om hersenactiviteit te meten?

  Toon volledig bericht

Terug naar boven