Berichten over Onderzoeksagenda: oorzaak patiëntonderzoekers

1. Jubileumprijs van de Hersenstichting

Op 13 oktober werd de winnaar bekend gemaakt van de jubileumprijs van de Hersenstichting: een prijs van 1 miljoen euro voor een onderzoeksproject.

2. Publicatie over mutaties in GBA1 gen

“Onderzoek naar aanwezigheid van mutaties in het GBA1 gen in patiënten met de ziekte van Parkinson” is gepubliceerd in het internationale medisch-wetenschappelijke tijdschrift Movement Disorders.

Toon volledig bericht

3. Eerste artikel van het ‘Routeonderzoek’ gepubliceerd in wetenschappelijk tijdschrift

Eind 2013 is het ‘Routeonderzoek’ van de Parkinson Vereniging gestart: een onderzoek waarin gekeken wordt naar de ervaringen van leden met betrekking tot ‘de route’ van eerste klacht(en) tot de diagnose. Dit onderzoek wordt uitgevoerd door de afdeling Eerstelijnsgeneeskunde van het Radboudumc (o.a. Drs. Annette Plouvier, onderzoeker en Em. hoogleraar Toine Lagro-Janssen).