Berichten over Onderzoeksagenda: paramedisch proefpersoon

 1. Deelnemers gezocht voor de BEWARE studie

  Veel mensen met de ziekte van Parkinson krijgen op den duur te maken met zogenoemde on-off schommelingen, waarin zij zich relatief goed voelen (een on-periode) en relatief slecht voelen (een off-periode), die vaak samenhangen met de medicatie.

  Toon volledig bericht

 2. Deelnemers gezocht: Fecale microbiota transplantatie bij patiënten met de ziekte van Parkinson (FMT4PD)

  Maagdarmklachten komen vaak voor bij mensen met de ziekte van Parkinson en kunnen zelfs de eerste verschijnselen van de ziekte zijn. De samenstelling van darmbacteriën bij mensen met de ziekte van Parkinson verschilt van gezonde individuen. Darmmicrobiota kunnen een rol spelen bij het ontstaan van de ziekte en de ernst van motore en non-motore klachten.

  Toon volledig bericht

 3. Een onderzoek naar een nieuwe toedieningsvorm van apomorfine bij mensen met de ziekte van Parkinson (CHDR1933 deel B)

  Veel mensen met de ziekte van Parkinson gebruiken medicijnen om symptomen zoals traagheid, stijfheid en trillen te onderdrukken. Deze medicijnen kunnen meerdere keren per dag genomen worden om een blijvend effect te houden. Toch ervaren veel mensen dat ze, bijvoorbeeld vlak voor een nieuwe dosering, een verergering van hun parkinsonsymptomen krijgen.

  Toon volledig bericht

 4. GEZOCHT: deelnemers voor de HersenFIT studie

  Bewegen is gezond, dat weten we, en dat geldt ook voor mensen met de ziekte van Parkinson en MS. Deze hersenaandoeningen hebben elk hun eigen kenmerken, maar er zijn ook overeenkomsten: patiënten ervaren vaak angst- en/of stemmingsklachten.

  Toon volledig bericht

 5. Deelnemers gezocht voor wetenschappelijk onderzoek HoloLens

  Is de HoloLens geschikt voor het ondersteunen van het lopen bij mensen met de ziekte van Parkinson?

  Toon volledig bericht

 6. Profilering van parkinson (het ProPark onderzoek)

  Bij iedereen is parkinson anders. De behandeling nog niet! Een behandeling die parkinson stopt of afremt is er helaas nog niet.

  Toon volledig bericht

 7. Helpt u mee? Onderzoek over motivatie na DBS

  Thomas Zoon, onderzoeker van het Amsterdam UMC: "Voor een klinisch onderzoek zijn we benieuwd naar het effect van diepe hersenstimulatie op psychische klachten, en dan met name het effect op motivatie.".

  Toon volledig bericht

Terug naar boven