Berichten over Onderzoeksagenda: paramedisch proefpersoon

 1. Deelnemers gezocht voor de BEWARE studie

  Veel mensen met de ziekte van Parkinson krijgen op den duur te maken met zogenoemde on-off schommelingen, waarin zij zich relatief goed voelen (een on-periode) en relatief slecht voelen (een off-periode), die vaak samenhangen met de medicatie.

  Toon volledig bericht

 2. Deelnemers gezocht voor onderzoek naar de nauwkeurigheid van automatische freeze of gait herkenning

  Met dit project wordt door het Radboudumc en het Amsterdam UMC onderzocht hoe nauwkeurig freezing automatisch wordt herkend door het apparaat van Cue2Walk.

  Toon volledig bericht

 3. Deelnemers gezocht: onderzoek over motivatie na DBS

  Voor een klinisch onderzoek zijn onderzoekers benieuwd naar het effect van diepe hersenstimulatie op psychische klachten, en dan met name het effect op motivatie.

  Toon volledig bericht

 4. Deelnemers gezocht voor wetenschappelijk onderzoek: Cue X, thuis werken aan het verbeteren van loop- en balansvaardigheden

  In dit onderzoek bekijken we de haalbaarheid en het effect van Cue X. Cue X is een nieuw bewegingsprogramma voor augmented-reality brillen. 

  Toon volledig bericht

 5. Deelnemers gezocht: DBS-MODE, effectiviteit van diepe hersenstimulatie op motorische klachten bij mensen met de ziekte van Parkinson en dementie

  Op dit moment is diepe hersenstimulatie (‘deep brain stimulation’, DBS) een behandeloptie voor hinderlijke bewegingsklachten bij de ziekte van Parkinson. Uit onderzoek blijkt dat DBS de bewegingsklachten met ongeveer 60% vermindert.

  Toon volledig bericht

 6. ProPark nu ook in LUMC gestart!

  Op 25 juli 2022 is de eerste meting in het LUMC verricht. De inclusie van ProPark loopt nu 1 jaar en er zijn meer dan 200 mensen die deelnemen aan het onderzoek! In het Amsterdam UMC, locatie VUmc, worden sinds juli 2021 mensen gezien voor ProPark en op locatie AMC sinds december 2021.

  Toon volledig bericht

 7. Deelnemers gezocht: Fecale microbiota transplantatie bij patiënten met de ziekte van Parkinson (FMT4PD)

  Maagdarmklachten komen vaak voor bij mensen met de ziekte van Parkinson en kunnen zelfs de eerste verschijnselen van de ziekte zijn. De samenstelling van darmbacteriën bij mensen met de ziekte van Parkinson verschilt van gezonde individuen. Darmmicrobiota kunnen een rol spelen bij het ontstaan van de ziekte en de ernst van motore en non-motore klachten.

  Toon volledig bericht

 8. GEZOCHT: deelnemers voor de HersenFIT studie

  Bewegen is gezond, dat weten we, en dat geldt ook voor mensen met de ziekte van Parkinson en MS. Deze hersenaandoeningen hebben elk hun eigen kenmerken, maar er zijn ook overeenkomsten: patiënten ervaren vaak angst- en/of stemmingsklachten.

  Toon volledig bericht

 9. Profilering van parkinson (het ProPark onderzoek)

  Bij iedereen is parkinson anders. De behandeling nog niet! Een behandeling die parkinson stopt of afremt is er helaas nog niet.

  Toon volledig bericht

Terug naar boven