Berichten over Onderzoeksagenda: paramedisch proefpersoon

 1. Watch Your Step! Deelnemers gezocht voor onderzoek naar snelle stapbewegingen

  In ons dagelijks leven worden we overladen met visuele prikkels, die een beweging als reactie op de prikkel vereisen. Bijvoorbeeld, bij het plotseling zien van een tak op een looppad, moeten we in staat zijn om heel snel de tak te ontwijken.

  Toon volledig bericht

 2. Deelnemers gezocht voor de BEWARE studie

  Veel mensen met de ziekte van Parkinson krijgen op den duur te maken met zogenoemde on-off schommelingen, waarin zij zich relatief goed voelen (een on-periode) en relatief slecht voelen (een off-periode), die vaak samenhangen met de medicatie.

  Toon volledig bericht

 3. Profilering van parkinson (het ProPark onderzoek)

  Bij iedereen is parkinson anders. De behandeling nog niet! Een behandeling die parkinson stopt of afremt is er helaas nog niet.

  Toon volledig bericht

 4. Helpt u mee? Onderzoek over motivatie na DBS

  Thomas Zoon, onderzoeker van het Amsterdam UMC: "Voor een klinisch onderzoek zijn we benieuwd naar het effect van diepe hersenstimulatie op psychische klachten, en dan met name het effect op motivatie.".

  Toon volledig bericht

 5. De PRIME-studie: onderzoek naar verschillen in de zorg

  We hebben uw hulp hard nodig voor een nieuw grootschalige studie: het PRIME-project. Inmiddels hebben al meer dan 500 mensen zich aangemeld maar om dit onderzoek te laten slagen hebben we nog meer deelnemers nodig. Het enige wat we van u vragen is om jaarlijks een vragenlijst in te vullen.

  Toon volledig bericht

Terug naar boven