Berichten over Onderzoeksagenda: parkinsonismen nieuws

 1. Parkinson Op Maat Event 2022

  Speciaal voor onze deelnemers en geïnteresseerden in deelname aan één van onze studies organiseren wij voor de vierde keer op rij het succesvolle Parkinson Op Maat Event!

  Toon volledig bericht

 2. Inschatten van levensverwachting bij mensen met parkinson(isme)

  Wanneer bij iemand een vorm van parkinson(isme) wordt vastgesteld, roept dit vaak vragen en onzekerheden met betrekking tot de toekomst op. De verwachtingen met betrekking tot zorgafhankelijkheid en overlijden zijn bij iemand met de ziekte van Parkinson echter heel anders dan bij iemand met atypisch parkinsonisme.

  Toon volledig bericht

 3. Proefschrift over parkinson en parkinsonisme in de late fase

  Op maandag 27 september om 16.30 uur zal Danny Hommel zijn proefschrift 'Impairment and disability in late-stage Parkinsonism' verdedigen. Danny heeft de afgelopen jaren gewerkt aan de CLaSP-studie. Vanwege de coronamaatregelen is deze promotie (tenzij je bent uitgenodigd) alleen via livestream (Livestream Academiezaal - Radboud Universiteit (ru.nl) ) te volgen.

  Toon volledig bericht

 4. Ernstige obstipatie bij de ziekte van Parkinson en parkinsonisme

  Het is algemeen bekend dat obstipatie een veel voorkomend niet-motorisch symptoom is bij patiënten met de ziekte van Parkinson en parkinsonisme. In deze wetenschappelijke studie is onderzocht in welke mate obstipatie voorkomt bij patiënten met de zvP en parkinsonisme en welke factoren de ontwikkeling van ernstige obstipatie beïnvloeden.

  Toon volledig bericht

 5. Biomarkers in de differentiaal diagnostiek van dementie

  Reesink richt zich in haar proefschrift op merkstoffen van dementie, een zeer veel voorkomende hersenziekte in de samenleving. Een betrouwbare biomarker kan het ziekteproces in een vroeg stadium aantonen en onderscheiden van andere hersenziekten. Haar proefschrift richt zich op biomarkers voor verschillende vormen van dementie; merkstoffen in de hersenvloeistof en in de moleculaire beeldvorming van de hersenen. 

  Toon volledig bericht

 6. Geneesmiddel tegen leukemie is mogelijk veelbelovend bij de behandeling van de ziekte van Parkinson (ZvP) en dementie (LBs)

  Nederlandse vertaling van http://www.eurekalert.org/pub_releases/2016-07/ip-lds071216.php

  Onderzoekers van de ziekte van Parkinson (ZvP) dringen er bij het Medisch Centrum van de Universiteit van Georgetown op aan om grootschaliger onderzoek uit te voeren om de bewijslast te verbeteren, aldus het Journal of Parkinson’s Disease.

  Toon volledig bericht

Terug naar boven