Berichten over Yopper

 1. Annelien kreeg op jonge leeftijd de diagnose parkinson

  Het leven lacht Het Mooiste Meisje van de Klas Annelien toe. Ze is ambitieus, sportief en alles lijkt haar makkelijk af te gaan. Helaas overkomt Annelien hetzelfde als haar vader en wordt ook bij haar parkinson geconstateerd. Ze is dan nog maar drieëndertig jaar oud. (Bron: NPO.nl)

  Toon volledig bericht

 2. De Prinses en de geheimzinnige Bibberziekte - Dirma van Toorn

  Hoe vertel je je (klein)kind dat jijzelf of iemand uit de dichte familie de ziekte van Parkinson heeft? Dirma van Toorn kampte zelf met dit vraagstuk en schreef er een sprookje over. Chantal Kees maakte er prachtige tekeningen bij.

  Toon volledig bericht

 3. Zet in de agenda: Jong & Parkinson themadag op zaterdag 23 september 2023

  Het weekend van 22 t/m 24 september staat de stad Nijmegen in het teken van parkinson!

  Toon volledig bericht

 4. Nominatie Klokhuis Wetenschapsprijs 2023

  Parkinsononderzoek van Dr. Jorik Nonnekes en Drs. Anouk Tosserams (RadboudUMC) is genomineerd voor de Klokhuis Wetenschapsprijs 2023!

  Toon volledig bericht

 5. Interview met Frank Weel (49), Annelien Oosterbaan (39), Antoinette Jacobs (49) in FD.NL

  De ouderdomsziekte parkinson treft ook jonge mensen. Steeds vaker krijgen ook dertigers en veertigers deze ‘ouderdoms­ziekte’. Drie van hen vertellen hoe het is als parkinson je treft in de bloei van je leven.

  Toon volledig bericht

 6. RTL Nieuws: 'Jonge mensen krijgen steeds vaker Parkinson'

  Een verdubbeling van het aantal mensen met Parkinson in de komende 10 tot 20 jaar. Dat verwachten neurologen die onderzoek doen naar de ziekte van Parkinson. En dat geldt zeker niet alleen voor 60-plussers. Steeds vaker krijgen ook jonge mensen de ziekte, zoals Annelien: "Ik had er nog nooit van gehoord dat je als jonge vrouw Parkinson kan krijgen."

  Bron: RTL Nieuws

  Toon volledig bericht

 7. Interview met Nikita Krielaart (24) in Linda.nl

  Een ziekte die je normaal gesproken niet linkt aan iemand in de twintig: parkinson. Tóch kwam de 24-jarige Nikita Krielaart er vier jaar geleden tijdens haar skivakantie achter dat ze het heeft. De symptomen zijn inmiddels sterk verslechterd, maar dat houdt haar niet tegen er elke dag weer iets van te maken.

  Toon volledig bericht

 8. Magazines over parkinson voor kinderen en jongeren

  Op Wereld Parkinson Dag, 11 april 2022, zijn de eerste exemplaren overhandigd van twee magazines over parkinson(ismen) voor kinderen van 8 tot en met 13 jaar en van 14 tot 18 jaar. De magazines zijn mogelijk gemaakt met dank aan twee werkstukken van Madelon (13) en Elke (20), die beiden een ouder met parkinson hebben.

  Toon volledig bericht

 9. Jong en Parkinson Themadag 15-01-2022

  Themadag op zaterdag 15 januari 2022 in het RadboudUMC te Nijmegen.

  Toon volledig bericht

 10. Parkinson2Beat: jaarprogramma 2021

  Parkinson2Beat organiseert verschillende (sportieve) activiteiten waarmee fondsen worden geworven voor de Parkinson Vereniging. De opbrengst is bestemd voor fundamenteel onderzoek. 

  Toon volledig bericht

Terug naar boven