Berichten over Yoppers

 1. Zet in de agenda: Jong & Parkinson themadag op zaterdag 23 september 2023

  Het weekend van 22 t/m 24 september staat de stad Nijmegen in het teken van parkinson!

  Toon volledig bericht

 2. Nominatie Klokhuis Wetenschapsprijs 2023

  Parkinsononderzoek van Dr. Jorik Nonnekes en Drs. Anouk Tosserams (RadboudUMC) is genomineerd voor de Klokhuis Wetenschapsprijs 2023!

  Toon volledig bericht

 3. Interview met Frank Weel (49), Annelien Oosterbaan (39), Antoinette Jacobs (49) in FD.NL

  De ouderdomsziekte parkinson treft ook jonge mensen. Steeds vaker krijgen ook dertigers en veertigers deze ‘ouderdoms­ziekte’. Drie van hen vertellen hoe het is als parkinson je treft in de bloei van je leven.

  Toon volledig bericht

 4. Blog: I fight for my health every day in ways that most people don’t understand. I’m not lazy – I’m a warrior

  De herfst heeft zijn intrede gedaan en wij laten een hele mooie warme en droge zomer achter ons. Een zomer vol met tegenstellingen, en dan heb ik het niet alleen over het weer en de onvoorspelbaarheid van de wereldpolitiek.

  Toon volledig bericht

 5. Blog: Memento Mori - Bedenk dat u sterfelijk bent

  Afgelopen donderdag viel de nieuwe editie van het Parkinson Magazine weer op de mat. En deze keer zat er ook een PN uitgave in. Dus op donderdagmiddag tijdens een kopje thee tijd ingeruimd om beide magazines door te nemen.

  Toon volledig bericht

 6. Blog: Sta ik wel aan het Juiste Neurologisch loket?

  De afgelopen weken zijn als een rollercoaster voorbij gegaan en staat de agenda inmiddels vol met afspraken met Arbo-artsen, Arbeidsgeneeskundige, Neuroloog, Medisch Psycholoog, Fysiotherapeuten, huisartsen, Case manager van mijn werk etc.

  Toon volledig bericht

 7. Interview met Nikita Krielaart (24) in Linda.nl

  Een ziekte die je normaal gesproken niet linkt aan iemand in de twintig: parkinson. Tóch kwam de 24-jarige Nikita Krielaart er vier jaar geleden tijdens haar skivakantie achter dat ze het heeft. De symptomen zijn inmiddels sterk verslechterd, maar dat houdt haar niet tegen er elke dag weer iets van te maken.

  Toon volledig bericht

 8. Magazines over parkinson voor kinderen en jongeren

  Op Wereld Parkinson Dag, 11 april 2022, zijn de eerste exemplaren overhandigd van twee magazines over parkinson(ismen) voor kinderen van 8 tot en met 13 jaar en van 14 tot 18 jaar. De magazines zijn mogelijk gemaakt met dank aan twee werkstukken van Madelon (13) en Elke (20), die beiden een ouder met parkinson hebben.

  Toon volledig bericht

 9. Parkinson2Beat: jaarprogramma 2021

  Parkinson2Beat organiseert verschillende (sportieve) activiteiten waarmee fondsen worden geworven voor de Parkinson Vereniging. De opbrengst is bestemd voor fundamenteel onderzoek. 

  Toon volledig bericht

Terug naar boven