Archief

 1. Werving deelnemers die willen bijdragen aan platform 'Jong en parkinson'

  BikevoorParkinson is hét jaarlijkse fietsevenement waar mensen met parkinson(isme), naasten, zorgverleners en iedereen die deze mensen een warm hart toedraagt samenkomen. Naast het doel om samen in beweging te zijn wordt er jaarlijks gefietst voor een concreet project. In 2023 is gefietst voor de ontwikkeling en realisatie van een online platform ‘Jong en Parkinson’.

  Toon volledig bericht

 2. Proefschrift M. van Hooren over stem- en slikproblemen bij parkinson

  Donderdag 7 december verdedigt Michel van Hooren zijn proefschrift getiteld ‘the impact of oropharyngeal dysphagia and dysphonia on health-related quality of life in Parkinson’s Disease’ aan de universiteit van Maastricht.

  Toon volledig bericht

 3. Parkinson wereldwijd nog weinig bekend

  De bekendheid van het grote publiek met de ziekte van Parkinson is beperkt en verschilt per land, maar neemt wel toe. Toch wordt de impact van deze ziekte op het leven van de patiënt nog steeds onderschat. Kennis en begrip bij het publiek kunnen een ruggensteun zijn bij het zo goed mogelijk blijven functioneren binnen de eigen leefgemeenschap, concludeert een recente Noord-Ierse publicatie.

  Toon volledig bericht

 4. Nazorg voor nabestaanden

  Na de dood van uw dierbare gaat het leven weer door. Maar zo makkelijk is dat vaak niet: u bent iemand kwijt van wie u veel gehouden heeft, en het kost tijd en moeite om uw leven weer op te pakken. 

  Toon volledig bericht

 5. Rouw bij nabestaanden

  Op het moment dat uw dierbare te horen krijgt dat hij of zij niet meer beter wordt, verandert ook uw leven. Na het overlijden verandert er nog meer. Het verlies kan heel zwaar zijn.  

  Toon volledig bericht

 6. Nalaten ten behoeve van parkinson en parkinsonismen

  ParkinsonNL is een onafhankelijke organisatie, die fondsen werft voor onderzoek, innovatie en voorlichting. Zij is onderdeel van Parkinsonalliantie Nederland, een samenwerking van organisaties in Nederland die zich bezighouden met de ziekte van Parkinson en parkinsonismen. Hiertoe behoren ook ParkinsonNet, Parkinson Vereniging en Dutch Parkinson Scientists.

  Toon volledig bericht

 7. Orgaandonatie na overlijden

  In het Donorregister vult u uw keuze in over donatie van uw organen en weefsels na uw overlijden. 

  Toon volledig bericht

 8. Hersendonatie na overlijden

  Door wetenschappelijk onderzoek aan de hersenweefsel ontstaat er meer inzicht in de werking van onze hersenen. Hierdoor kunnen therapieën ontwikkeld worden voor de behandeling van hersenziekten zoals de ziekte van Parkinson en parkinsonismen.

  Toon volledig bericht

 9. Lichaam na overlijden ter beschikking stellen aan de wetenschap

  U kunt uw lichaam na overlijden schenken aan de wetenschap. Hiervoor kunt u contact opnemen met een anatomisch instituut van een universiteit. 

  Toon volledig bericht

 10. Contactgroep mantelzorgers van mensen met parkinson of Lewy Body Dementie 20-12-2023

  Sinds 2019 is de contactgroep actief. Deze is bedoeld voor mantelzorgers in de gemeente Utrechtse Heuvelrug die zorg hebben voor iemand met parkinson en/of Lewy Body. Centraal staat het delen van ervaringen. Ervaringen delen met mensen die in een vergelijkbare situatie zitten, kan steun en nieuwe inzichten geven. Er is een casemanager van Santépartners aanwezig voor vragen. De begeleiding wordt verzorgd door Myrthe Terranea en Ruud Delhaas van Humanitas.

  Toon volledig bericht

Terug naar boven