Berichten over Yoppers: nieuws

 1. Werving deelnemers die willen bijdragen aan platform 'Jong en parkinson'

  BikevoorParkinson is hét jaarlijkse fietsevenement waar mensen met parkinson(isme), naasten, zorgverleners en iedereen die deze mensen een warm hart toedraagt samenkomen. Naast het doel om samen in beweging te zijn wordt er jaarlijks gefietst voor een concreet project. In 2023 is gefietst voor de ontwikkeling en realisatie van een online platform ‘Jong en Parkinson’.

  Toon volledig bericht

 2. Annelien kreeg op jonge leeftijd de diagnose parkinson

  Het leven lacht Het Mooiste Meisje van de Klas Annelien toe. Ze is ambitieus, sportief en alles lijkt haar makkelijk af te gaan. Helaas overkomt Annelien hetzelfde als haar vader en wordt ook bij haar parkinson geconstateerd. Ze is dan nog maar drieëndertig jaar oud. (Bron: NPO.nl)

  Toon volledig bericht

 3. De Prinses en de geheimzinnige Bibberziekte - Dirma van Toorn

  Hoe vertel je je (klein)kind dat jijzelf of iemand uit de dichte familie de ziekte van Parkinson heeft? Dirma van Toorn kampte zelf met dit vraagstuk en schreef er een sprookje over. Chantal Kees maakte er prachtige tekeningen bij.

  Toon volledig bericht

 4. Zet in de agenda: Jong & Parkinson themadag op zaterdag 23 september 2023

  Het weekend van 22 t/m 24 september staat de stad Nijmegen in het teken van parkinson!

  Toon volledig bericht

 5. Interview met Frank Weel (49), Annelien Oosterbaan (39), Antoinette Jacobs (49) in FD.NL

  De ouderdomsziekte parkinson treft ook jonge mensen. Steeds vaker krijgen ook dertigers en veertigers deze ‘ouderdoms­ziekte’. Drie van hen vertellen hoe het is als parkinson je treft in de bloei van je leven.

  Toon volledig bericht

 6. Neuroloog Bart Post over het Young Onset Parkinson Expertise Centrum (YOPEC)

  De ziekte van Parkinson begint gemiddeld op de leeftijd van 65-70 jaar. Ongeveer 3-5% van alle parkinsonpatiënten heeft een beginleeftijd voor het 50e levensjaar. In de literatuur is dit het afkappunt om te spreken van ziekte van Parkinson op jonge leeftijd. Deze groep wordt als een aparte categorie gezien omdat er bij jonge patiënten vaker sprake is van genetische afwijkingen als oorzaak van de ziekte van Parkinson. Daarnaast is de impact op het leven bij deze groep duidelijk anders dan bij oudere mensen met de ziekte van Parkinson. In het Radboudumc hebben we een aparte polikliniek voor deze patiëntengroep. (Bron: NeLL)

  Toon volledig bericht

 7. RTL Nieuws: 'Jonge mensen krijgen steeds vaker Parkinson'

  Een verdubbeling van het aantal mensen met Parkinson in de komende 10 tot 20 jaar. Dat verwachten neurologen die onderzoek doen naar de ziekte van Parkinson. En dat geldt zeker niet alleen voor 60-plussers. Steeds vaker krijgen ook jonge mensen de ziekte, zoals Annelien: "Ik had er nog nooit van gehoord dat je als jonge vrouw Parkinson kan krijgen."

  Bron: RTL Nieuws

  Toon volledig bericht

 8. Interview met Nikita Krielaart (24) in Linda.nl

  Een ziekte die je normaal gesproken niet linkt aan iemand in de twintig: parkinson. Tóch kwam de 24-jarige Nikita Krielaart er vier jaar geleden tijdens haar skivakantie achter dat ze het heeft. De symptomen zijn inmiddels sterk verslechterd, maar dat houdt haar niet tegen er elke dag weer iets van te maken.

  Toon volledig bericht

 9. Magazines over parkinson voor kinderen en jongeren

  Op Wereld Parkinson Dag, 11 april 2022, zijn de eerste exemplaren overhandigd van twee magazines over parkinson(ismen) voor kinderen van 8 tot en met 13 jaar en van 14 tot 18 jaar. De magazines zijn mogelijk gemaakt met dank aan twee werkstukken van Madelon (13) en Elke (20), die beiden een ouder met parkinson hebben.

  Toon volledig bericht

 10. Je zal het maar hebben - BNNVARA

  Herrald is 35 jaar en hij heeft de ziekte van Parkinson. In het televisieprogramma 'Je zal het maar hebben' geeft hij een inkijkje in zijn leven met parkinson.

  Toon volledig bericht

Terug naar boven