Berichten over Yoppers: nieuws

 1. Zet in de agenda: Jong & Parkinson themadag op zaterdag 23 september 2023

  Het weekend van 22 t/m 24 september staat de stad Nijmegen in het teken van parkinson!

  Toon volledig bericht

 2. Interview met Frank Weel (49), Annelien Oosterbaan (39), Antoinette Jacobs (49) in FD.NL

  De ouderdomsziekte parkinson treft ook jonge mensen. Steeds vaker krijgen ook dertigers en veertigers deze ‘ouderdoms­ziekte’. Drie van hen vertellen hoe het is als parkinson je treft in de bloei van je leven.

  Toon volledig bericht

 3. Neuroloog Bart Post over het Young Onset Parkinson Expertise Centrum (YOPEC)

  De ziekte van Parkinson begint gemiddeld op de leeftijd van 65-70 jaar. Ongeveer 3-5% van alle parkinsonpatiënten heeft een beginleeftijd voor het 50e levensjaar. In de literatuur is dit het afkappunt om te spreken van ziekte van Parkinson op jonge leeftijd. Deze groep wordt als een aparte categorie gezien omdat er bij jonge patiënten vaker sprake is van genetische afwijkingen als oorzaak van de ziekte van Parkinson. Daarnaast is de impact op het leven bij deze groep duidelijk anders dan bij oudere mensen met de ziekte van Parkinson. In het Radboudumc hebben we een aparte polikliniek voor deze patiëntengroep. (Bron: NeLL)

  Toon volledig bericht

 4. RTL Nieuws: 'Jonge mensen krijgen steeds vaker Parkinson'

  Een verdubbeling van het aantal mensen met Parkinson in de komende 10 tot 20 jaar. Dat verwachten neurologen die onderzoek doen naar de ziekte van Parkinson. En dat geldt zeker niet alleen voor 60-plussers. Steeds vaker krijgen ook jonge mensen de ziekte, zoals Annelien: "Ik had er nog nooit van gehoord dat je als jonge vrouw Parkinson kan krijgen."

  Bron: RTL Nieuws

  Toon volledig bericht

 5. Interview met Nikita Krielaart (24) in Linda.nl

  Een ziekte die je normaal gesproken niet linkt aan iemand in de twintig: parkinson. Tóch kwam de 24-jarige Nikita Krielaart er vier jaar geleden tijdens haar skivakantie achter dat ze het heeft. De symptomen zijn inmiddels sterk verslechterd, maar dat houdt haar niet tegen er elke dag weer iets van te maken.

  Toon volledig bericht

 6. Magazines over parkinson voor kinderen en jongeren

  Op Wereld Parkinson Dag, 11 april 2022, zijn de eerste exemplaren overhandigd van twee magazines over parkinson(ismen) voor kinderen van 8 tot en met 13 jaar en van 14 tot 18 jaar. De magazines zijn mogelijk gemaakt met dank aan twee werkstukken van Madelon (13) en Elke (20), die beiden een ouder met parkinson hebben.

  Toon volledig bericht

 7. Je zal het maar hebben - BNNVARA

  Herrald is 35 jaar en hij heeft de ziekte van Parkinson. In het televisieprogramma 'Je zal het maar hebben' geeft hij een inkijkje in zijn leven met parkinson.

  Toon volledig bericht

 8. Yopper Wendy vertelt in de week van Wereld Parkinson Dag haar verhaal in 'Mijn Geheim'

  Wendy (51) heeft twee dochters van 13 en 14 en staat nog midden in het leven. Ze kreeg op 47-jarige leeftijd de diagnose parkinson en is daarmee een van de naar schatting vijfduizend ‘yoppers’, mensen die vóór hun 50e de diagnose parkinson krijgen. Toch ging zij niet bij de pakken neerzitten en richtte ze vol enthousiasme de stichting Yoppers Groene Hart op. ‘Sommige dingen kan ik niet meer, maar veel ook wel.’ (Bron: Mijn Geheim)

  Toon volledig bericht

 9. Parkinson2Beat: jaarprogramma 2021

  Parkinson2Beat organiseert verschillende (sportieve) activiteiten waarmee fondsen worden geworven voor de Parkinson Vereniging. De opbrengst is bestemd voor fundamenteel onderzoek. 

  Toon volledig bericht

 10. Liveblog vanuit het Europees Parlement

  Jose Mijnals en Tanja Berk vertegenwoordigden de Parkinson Vereniging tijdens een internationale bijeenkomst in het Europees Parlement in Brussel op 9 en 10 oktober. Zij hielden gedurende hun verblijf in Brussel een liveblog bij.

  Toon volledig bericht

Terug naar boven