Berichten over aanvullend: nieuws

 1. Cannabis beetje schadelijk

  Cannabis of marijuana staat vooral bekend als (betrekkelijk onschuldige) drug, populair voor recreationeel gebruik om ‘high’ of ‘stoned’ van te worden. Een groep onderzoekers uit het Amerikaanse Colorado heeft zich recentelijk gebogen over de vraag of het gebruik van cannabis veilig is voor mensen met parkinson.

  Toon volledig bericht

 2. Deelenemers gezocht voor onderzoek stress bij parkinson: mogelijke effecten van een leefstijlinterventie

  Onderzoekers van het Radboudumc willen de effecten van acute en langdurige stress op de ziekte van Parkinson in kaart brengen. De onderzoekers willen kijken of het volgen van een leefstijlinterventie stress kan verminderen.

  Toon volledig bericht

 3. Multitasking en parkinson – het effect van dansen op een dubbele taak

  In een recente publicatie van onderzoekers uit Australië, werd het effect van danslessen op de manier van lopen tijdens een dubbele taak bestudeerd.

  Toon volledig bericht

 4. Effectiviteit van acupunctuur bij de ziekte van Parkinson: een systematisch literatuuroverzicht

  Recent is er een systematische literatuurstudie uitgevoerd van artikelen uit de periode januari 2011 tot juli 2021 over de effectiviteit van acupunctuurbehandelingen bij het verlichten van de parkinsonsymptomen.

  Toon volledig bericht

 5. Behandeling van angstklachten met acupunctuur bij de ziekte van Parkinson

  Van alle patiënten met de ziekte van Parkinson heeft 26% last van angstklachten en angststoornissen. Typerend voor parkinson zijn de angstklachten die optreden tijdens het uitwerken van dopaminerge medicatie, de zogenaamde ‘wearing-off anxiety’. Daarnaast is er ook vaak sprake van situatieve angst, bijvoorbeeld tijdens activiteiten waarbij er een risico is op vallen.

  Toon volledig bericht

Terug naar boven