Berichten over hulpmiddel

 1. Lukt het niet online? Bel Digihulplijn!

  Heeft u vragen over uw computer, e-reader, mobiel of het internet? Komt u er digitaal niet helemaal uit? De ervaren medewerkers helpen u graag. Bel ze gerust van maandag t/m vrijdag tussen 08.00 – 22.00 uur en zaterdag tussen 09.00 - 18.00 uur. Of stel uw vraag via WhatsApp of mail.

  Toon volledig bericht

 2. Parkinson's Passport voor op reis

  Parkinson's Europe heeft in samenwerking met zorgprofessionals en andere betrokkenen een handig document ontwikkeld dat u mee kunt nemen wanneer u op reis gaat. 

  Toon volledig bericht

 3. Nationale Toiletpas

  De Stichting Medisch Toiletpas Nederland heeft de Nationale Toiletpas ontwikkeld welke overkoepelend is voor alle toilet gerelateerde ziektebeelden. Denk bijvoorbeeld aan de volgende meest chronische aandoeningen: ziekte van Crohn, Collitus Ulcerosa, PDS, IC, ALS, MS enzovoorts. Ook in geval van parkinson(isme) kunt hier baat bij hebben.

  Toon volledig bericht

 4. Stamps: een app om uw verhaal te delen met naasten tijdens ziekte

  Toen Pien de Ruig voor de derde keer de diagnose borstkanker kreeg in 22 jaar, stond ze heel bewust stil bij de manier waarop ze wilde communiceren met haar omgeving. Ze wilde haar tijd en energie stoppen in haar genezing. Ze besloot haar verhaal te delen op één centrale plek. Op basis van haar ervaring en uitgebreid onderzoek ontwikkelde ze samen met haar dochter Tess van Logtestijn een app: Stamps. Speciaal voor mensen die wegens ziekte een emotionele tijd doormaken. In deze nieuwe app Stamps kunt u op eenvoudige wijze uw persoonlijke verhaal over uw ziekte en behandeling opschrijven en van foto’s voorzien. Via mail of WhatsApp nodigt u met een unieke code familie, vrienden en kennissen uit om uw verhaal in de app te volgen.

  Toon volledig bericht

 5. De HogeNood App

  De HogeNood app is een toilet applicatie in Nederland. Met meer dan 9.500 gecontroleerde locaties kunt u volledig op de app vertrouwen. De app meerdere malen in de prijzen is gevallen in zowel binnen- als buitenland.

  Toon volledig bericht

 6. De ADL-hond

  Mensen met parkinson ondervinden vaak fysieke beperkingen van hun ziekte. Lopen gaat lastiger en het wordt moeilijker om uit een stoel op te staan of iets van de grond op te rapen. Ook neemt de kracht af en kosten dagelijkse handelingen meer energie.

  Toon volledig bericht

 7. Parkinson oefeningen app

  Parkinson Oefeningen is een app met korte filmpjes waarin oefeningen en tips worden gegeven voor parkinsonpatiënten.

  Toon volledig bericht

Terug naar boven