Berichten over medicijntekorten

 1. Minister Kuipers ziet af van modernisering van GVS

  In het regeerakkoord van Rutte-III was afgesproken om een structurele bezuiniging van € 140 miljoen op extramurale geneesmiddelen te realiseren. Hieronder vallen ook de geneesmiddelen die worden ingezet voor de ziekte van Parkinson en/of Parkinsonisme. Het ministerie van VWS wilde dit bereiken door het Geneesmiddelen Vergoeding Systeem (GVS) te moderniseren. Op onze website hebben wij u hierover regelmatig geïnformeerd.

  Toon volledig bericht

 2. Verantwoord wisselen van medicatie

  Er is met alle betrokken partijen een vernieuwde leidraad uitgegeven over verantwoord wisselen van medicijnen. Met als doel dat de voorschrijver, apotheker en zorgverzekeraar vanuit hun professionele verantwoordelijkheid gezamenlijk zorg dragen voor een veilig, doeltreffend en betaalbaar medicijngebruik. 

  Toon volledig bericht

 3. Medicijntekorten levodopa/carbidopa 125 mg met vertraagde afgifte

  Regelmatig krijgen we op het bureau meldingen van leden dat hun medicatie niet geleverd kan worden voor een bepaalde tijd. En dat is voor mensen met parkinson erg vervelend. De laatste tijd was levodopa/carbidopa 125 mg met vertraagde afgifte vaker niet leverbaar. Het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport laat weten dat de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd een besluit heeft genomen waardoor deze medicatie wel weer beschikbaar komt.

  Toon volledig bericht

 4. Nieuwsbericht Selegiline update

  Selegiline HCl tablet 5 mg tekort, alternatief beschikbaar: Z-index nummer 16980417.
  Er is nu een oplossing beschikbaar! Elke apotheek kan sinds 26 maart 2021 een doorgeleverde bereiding bestellen. Alle apotheken in Nederland kunnen dit. Als uw apotheek of neuroloog dit niet weet, geef ze vooral het Z-indexnummer 16980417 door. (30 tabletten per verpakking)

  Toon volledig bericht

 5. Lijst ‘Wisselen ongewenst’ overhandigd aan VWS

  Het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG) heeft een lijst opgesteld van medicijnen waarbij wisselen, in het belang van de patiënt, niet wenselijk is. Het gaat hierbij om medicijnen waarbij een verkeerde inname leidt tot ernstige problemen.

  Toon volledig bericht

Terug naar boven