Berichten over nieuws

 1. Informatie over het coronavirus

  In de regio Wuhan in China startte in december 2019 een uitbraak van een nieuw coronavirus, ook wel SARS severe acute respiratory syndrome -CoV coronavirus -2 genoemd. Het virus kan de ziekte COVID-19 veroorzaken. De meeste patiënten met dit virus hebben koorts en luchtwegklachten. In Nederland, maar ook wereldwijd, worden er maatregelen genomen om verdere verspreiding van het virus tegen te gaan. 

  Toon volledig bericht

 2. Campagne 'De hersenen' vraagt aandacht voor hersenaandoeningen zoals parkinson(ismen)

  De hersenen zijn het netwerk voor het hele lichaam. Nog steeds kampt maar liefst een op de vier Nederlanders met hersenaandoening. Met de campagne 'de Hersenen' wordt breed aandacht gevraagd voor hersenaandoeningen, zoals de ziekte van Parkinson en parkinsonismen.

  Toon volledig bericht

 3. Project Aansturing Punt voor Parkinson Groningen

  In 2016 is in Groningen Punt voor Parkinson geopend vanuit een samenwerking tussen het UMCG, Martiniziekenhuis en Zorggroep Groningen. De Parkinson Vereniging heeft een aantal jaren geleden een subsidie toegekend aan Punt voor Parkinson voor zowel onderzoek als de organisatie van zorg. Inmiddels is de laatste fase van dit samenwerkingsprogramma, betreffende de organisatie van zorg, gestart.

  Toon volledig bericht

 4. Mooie sponsoropbrengst alternatieve vierdaagse

  Onze sponsorlopers konden door de coronamaatregelen dan wel geen Nijmeegse Vierdaagse lopen, maar wandelen doen ze! 

  Toon volledig bericht

 5. Schriftelijke vragen Tweede Kamerlid Dik-Faber

  Tweede Kamerlid Carla Dik-Faber (ChristenUnie) stelde op 15 juli schriftelijke vragen aan de Ministers voor Medische Zorg en van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit over de ziekte van Parkinson en het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen.

  Toon volledig bericht

 6. Het resultaat van het project psychosociale zorg voor parkinson op de kaart

  In het project 'Psychosociale zorg voor parkinson op de kaart' werkte ParkinsonNet samen met de Parkinson Vereniging aan het verbeteren van psychosociale zorg voor mensen met parkinson, parkinsonismen en hun naasten.

  Toon volledig bericht

 7. Advies Gezondheidsraad: Gebruik gewasbeschermingsmiddelen uit voorzorg terugdringen!

  De Gezondheidsraad brengt vandaag het vervolgadvies gewasbescherming en omwonenden uit aan de minister voor Medische Zorg en Sport, de minister van Landbouw Natuur en Voedselkwaliteit en de staatssecretaris van Infrastructuur en Waterstaat. 

  Toon volledig bericht

 8. Reactie minister Schouten op onze brief

  Minister Schouten van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit heeft gereageerd op de brief die de Parkinson Vereniging eind 2019 naar haar stuurde over de mogelijke relatie tussen gewasbeschermingsmiddelen en de ziekte van Parkinson.

  Toon volledig bericht

 9. Europese Commissie: Alle rijbewijzen zeven maanden langer geldig

  De Europese Commissie heeft besloten om de geldigheid van alle EU-rijbewijzen, die in de periode vanaf 1 februari tot en met 31 augustus 2020 verlopen, met zeven maanden te verlengen.

  Toon volledig bericht

 10. Ziekenhuiszorg komt op gang na corona

  De patiëntenzorg bij ziekenhuizen en huisartsen komt weer langzaam op gang na de ergste coronaweken. Dat blijkt uit onderzoek van Patiëntenfederatie Nederland onder ruim zevenduizend deelnemers. 

  Toon volledig bericht

Terug naar boven