Berichten over nieuws

 1. Vragen aan Minister Schouten over hernieuwde toelating glyfosaat

  Op 12 oktober 2021 heeft het Pesticide Action Network Nederland in samenwerking met de Parkinson Vereniging vragen gesteld aan de minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit over de mogelijk hernieuwde toelating van Glyfosaat. 

  Toon volledig bericht

 2. Het nieuwe logo van de Parkinson Vereniging

  De Parkinson Vereniging heeft zich in de loop der jaren steeds verder geprofessionaliseerd als dé vertegenwoordiger van ongeveer 63.000 mensen met parkinson(ismen) en hun naasten in Nederland. Zowel breed maatschappelijk als ook binnen de Parkinsonalliantie Nederland hebben we een belangrijke rol als belangenbehartiger, vertegenwoordiger en stem van mensen met parkinson(ismen) en hun naasten.

  Toon volledig bericht

 3. Griepprik beschikbaar voor extra groepen

  De griepprik wordt jaarlijks gratis aangeboden aan mensen van 60 jaar en ouder en aan medische risicogroepen. Dat zijn groepen mensen die om medische redenen extra risico lopen om ernstig ziek te worden door het griepvirus. 

  Toon volledig bericht

 4. 'De muziek gaat door': Kijk de muzikale liveshow over de ziekte van Parkinson terug

  Op zondag 26 september werd 'De muziek gaat door' uitgezonden op SBS6: een muzikaal eerbetoon aan twee van de meest gevierde zangers uit de Nederlandse muziekgeschiedenis, Rob de Nijs en Ernst Daniël Smid. Beide zangers hebben de ziekte van Parkinson. Het was een bijzondere liveshow over de impact van parkinson, de kracht van muziek en waarom juist nú het moment is om alles op alles zetten en samen de snelst groeiende hersenziekte ter wereld te stoppen.

  Toon volledig bericht

 5. Verzekeraar vergoedt dansen voor parkinson in Friesland

  Dans en muziek kunnen een heilzame werking hebben, zo blijkt uit divers wetenschappelijk onderzoek. Daarom gaat zorgverzekeraar De Friesland (onderdeel van Achmea) per 2022 danslessen vergoeden via diens zorgverzekering.

  Toon volledig bericht

 6. Informatie over het coronavirus

  In de regio Wuhan in China startte in december 2019 een uitbraak van een nieuw coronavirus, ook wel SARS severe acute respiratory syndrome -CoV coronavirus -2 genoemd. Het virus kan de ziekte COVID-19 veroorzaken. De meeste patiënten met dit virus hebben koorts en luchtwegklachten. In Nederland, maar ook wereldwijd, worden er maatregelen genomen om verdere verspreiding van het virus tegen te gaan. 

  Toon volledig bericht

 7. APO-go cartridges weer kant en klaar geleverd

  Enkele weken geleden ontvingen wij bericht van een gebruiker van de APO-go pomp voor apomorfine. Hij kreeg de cartridges voor de pomp niet meer kant en klaar geleverd. Hij diende de cartridges zelf gebruiksklaar te maken. Een lastige klus voor iemand die al langere tijd de ziekte van Parkinson heeft.

  Toon volledig bericht

 8. Nieuw 'Punt voor Parkinson' in Hengelo

  In het voorjaar van 2022 wordt in Het Borsthuis in Hengelo een Punt voor Parkinson geopend. Alle patiënten uit de regio bij wie deze ziekte is vastgesteld, worden daar door gespecialiseerde zorgverleners behandeld en begeleid. Die aanpak kan een langdurige ziekenhuisopname vaak met jaren uitstellen. (Bron: tubantia.nl)

  Toon volledig bericht

 9. Lancering ParkinsonNL: samen werken aan versnelling

  Het nieuwe fonds ParkinsonNL wil met onderzoek, innovatie en voorlichting versneld stappen zetten om de ziekte van Parkinson en parkinsonismen te stoppen. Volgens de neurologen Bas Bloem en Jorrit Hoff, ambassadeurs van ParkinsonNL, liggen er juist nu grote kansen hiervoor. Op donderdag 24 juli werd ParkinsonNL officieel gelanceerd met een muzikaal testament van Rob de Nijs en Ernst Daniël Smid. Hiermee vragen zij aandacht voor de ziekte die hen persoonlijk zo raakt.

  Toon volledig bericht

 10. Fototentoonstelling: Anneke, een mensenleven met parkinson

  Fotograaf Frank Drielsma stelde een fototentoonstelling samen over het leven van Anneke. Anneke heeft de ziekte van Parkinson.

  Toon volledig bericht

Terug naar boven