Berichten over nieuws

 1. Informatie over het coronavirus

  In de regio Wuhan in China startte in december 2019 een uitbraak van een nieuw coronavirus, ook wel SARS severe acute respiratory syndrome -CoV coronavirus -2 genoemd. Het virus kan de ziekte COVID-19 veroorzaken. De meeste patiënten met dit virus hebben koorts en luchtwegklachten. In Nederland, maar ook wereldwijd, worden er maatregelen genomen om verdere verspreiding van het virus tegen te gaan. 

  Toon volledig bericht

 2. Er zijn zeven miljoen ziektes van Parkinson; parkinson is de snelst groeiende hersenziekte ter wereld

  Wereldwijd hebben ruim zeven miljoen mensen de ziekte van Parkinson, en het is de snelst groeiende hersenziekte ter wereld. Er zijn zoveel verschillende vormen dat gepersonaliseerde behandelplannen nodig zijn. Dit schrijft neuroloog Bas Bloem van het Radboudumc samen met internationale collega’s in een overzichtsartikel dat gepubliceerd is in The Lancet.

  Toon volledig bericht

 3. Parkinsonalliantie Nederland wil echt impact maken in de strijd tegen parkinson

  Parkinson is de snelst groeiende hersenziekte ter wereld. De persoonlijke en maatschappelijke impact van deze progressieve ziekte is niet alleen ongekend, ze is bij velen ook nog onbekend. Om daar verandering in te brengen hebben de meest vooraanstaande partijen in Nederland waar het gaat om de ziekte van Parkinson en parkinsonismen de handen ineengeslagen en de Parkinsonalliantie Nederland opgericht.

  Toon volledig bericht

 4. Kun je parkinson krijgen van melk?

  Volgens hoogleraar Bas Bloem kan het drinken van veel melk met bestrijdingsmiddelen de kans op het krijgen van de ziekte van parkinson verhogen. Zoals hij al liet zien in zijn college. Krijgt straks iedereen de ziekte van Parkinson?

  Toon volledig bericht

 5. Nieuwsbericht Selegiline update

  Selegiline HCl tablet 5 mg tekort, alternatief beschikbaar: Z-index nummer 16980417.
  Er is nu een oplossing beschikbaar! Elke apotheek kan sinds 26 maart 2021 een doorgeleverde bereiding bestellen. Alle apotheken in Nederland kunnen dit. Als uw apotheek of neuroloog dit niet weet, geef ze vooral het Z-indexnummer 16980417 door. (30 tabletten per verpakking)

  Toon volledig bericht

 6. Lijst ‘Wisselen ongewenst’ overhandigd aan VWS

  Het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG) heeft een lijst opgesteld van medicijnen waarbij wisselen, in het belang van de patiënt, niet wenselijk is. Het gaat hierbij om medicijnen waarbij een verkeerde inname leidt tot ernstige problemen.

  Toon volledig bericht

 7. Parkinson Alliantie Nederland officieel van start

  Op 26 maart is de Parkinson Alliantie Nederland opgericht. In deze alliantie zijn alle toonaangevende organisaties vertegenwoordigd die zich bezighouden met, én gespecialiseerd zijn in alles wat te maken heeft met de ziekte van Parkinson en parkinsonismen.

  Toon volledig bericht

 8. Nieuwe directeur Parkinson Vereniging

  Nickie van der Wulp.jpg

  Per 1 mei 2021 start Nickie van der Wulp (1977) als nieuwe directeur van de Parkinson Vereniging. Zij volgt Carla Aalderink op.

  Toon volledig bericht

 9. Mini college 'De parkinson pandemie'

  De ziekte van Parkinson is de snelstgroeiende hersenziekte in de wereld. Hoe kunnen we dat verklaren?

  Toon volledig bericht

 10. Stemgeheim en de ziekte van Parkinson

  Op woensdag 17 maart 2021 wordt er een verkiezing gehouden voor de leden van de Tweede Kamer der Staten-Generaal. 

  Toon volledig bericht

Terug naar boven