Berichten over nieuws

 1. Informatie over het coronavirus

  In de regio Wuhan in China startte in december 2019 een uitbraak van een nieuw coronavirus, ook wel SARS severe acute respiratory syndrome -CoV coronavirus -2 genoemd. Het virus kan de ziekte COVID-19 veroorzaken. De meeste patiënten met dit virus hebben koorts en luchtwegklachten. In Nederland, maar ook wereldwijd, worden er maatregelen genomen om verdere verspreiding van het virus tegen te gaan. 

  Toon volledig bericht

 2. Nieuw 'Punt voor Parkinson' in Hengelo

  In het voorjaar van 2022 wordt in Het Borsthuis in Hengelo een Punt voor Parkinson geopend. Alle patiënten uit de regio bij wie deze ziekte is vastgesteld, worden daar door gespecialiseerde zorgverleners behandeld en begeleid. Die aanpak kan een langdurige ziekenhuisopname vaak met jaren uitstellen. (Bron: tubantia.nl)

  Toon volledig bericht

 3. Lancering ParkinsonNL: samen werken aan versnelling

  Het nieuwe fonds ParkinsonNL wil met onderzoek, innovatie en voorlichting versneld stappen zetten om de ziekte van Parkinson en parkinsonismen te stoppen. Volgens de neurologen Bas Bloem en Jorrit Hoff, ambassadeurs van ParkinsonNL, liggen er juist nu grote kansen hiervoor. Op donderdag 24 juli werd ParkinsonNL officieel gelanceerd met een muzikaal testament van Rob de Nijs en Ernst Daniël Smid. Hiermee vragen zij aandacht voor de ziekte die hen persoonlijk zo raakt.

  Toon volledig bericht

 4. Fototentoonstelling: Anneke, een mensenleven met parkinson

  Fotograaf Frank Drielsma stelde een fototentoonstelling samen over het leven van Anneke. Anneke heeft de ziekte van Parkinson.

  Toon volledig bericht

 5. Tworby en Parkinson Vereniging in beweging voor mensen met parkinson

  Wij zijn enthousiast te kunnen melden dat Tworby partner is geworden van de Parkinson Vereniging. Tworby wil zo veel mogelijk mensen op de (eigen) fiets houden.

  Toon volledig bericht

 6. Mies Rijksenprijs voor Frans Andriessen

  Afgelopen zaterdag ontving Frans Andriessen de Mies Rijksen prijs voor zijn grote inzet als vrijwilliger voor de Parkinson Vereniging in de afgelopen jaren. 

  Toon volledig bericht

 7. Er zijn zeven miljoen ziektes van Parkinson; parkinson is de snelst groeiende hersenziekte ter wereld

  Wereldwijd hebben ruim zeven miljoen mensen de ziekte van Parkinson, en het is de snelst groeiende hersenziekte ter wereld. Er zijn zoveel verschillende vormen dat gepersonaliseerde behandelplannen nodig zijn. Dit schrijft neuroloog Bas Bloem van het Radboudumc samen met internationale collega’s in een overzichtsartikel dat gepubliceerd is in The Lancet.

  Toon volledig bericht

 8. Parkinsonalliantie Nederland wil echt impact maken in de strijd tegen parkinson

  Parkinson is de snelst groeiende hersenziekte ter wereld. De persoonlijke en maatschappelijke impact van deze progressieve ziekte is niet alleen ongekend, ze is bij velen ook nog onbekend. Om daar verandering in te brengen hebben de meest vooraanstaande partijen in Nederland waar het gaat om de ziekte van Parkinson en parkinsonismen de handen ineengeslagen en de Parkinsonalliantie Nederland opgericht.

  Toon volledig bericht

 9. Kun je parkinson krijgen van melk?

  Volgens hoogleraar Bas Bloem kan het drinken van veel melk met bestrijdingsmiddelen de kans op het krijgen van de ziekte van parkinson verhogen. Zoals hij al liet zien in zijn college. Krijgt straks iedereen de ziekte van Parkinson?

  Toon volledig bericht

 10. Nieuwsbericht Selegiline update

  Selegiline HCl tablet 5 mg tekort, alternatief beschikbaar: Z-index nummer 16980417.
  Er is nu een oplossing beschikbaar! Elke apotheek kan sinds 26 maart 2021 een doorgeleverde bereiding bestellen. Alle apotheken in Nederland kunnen dit. Als uw apotheek of neuroloog dit niet weet, geef ze vooral het Z-indexnummer 16980417 door. (30 tabletten per verpakking)

  Toon volledig bericht

Terug naar boven