Berichten over parkinsonisme

 1. Huisartsenbrochure parkinsonismen

  Omdat parkinsonismen zeldzaam zijn, weten huisartsen vaak weinig over deze ziekten. In de brochure die u aan uw huisarts kunt overhandigen staat beschreven wat de huisarts over de symptomen en de behandeling van uw aandoening moet weten. 

  Toon volledig bericht

 2. Kwaliteitsstandaard Atypische Parkinsonismen

  De Kwaliteitsstandaard Atypische Parkinsonismen heeft tot doel mensen met atypische parkinsonismen in alle fasen van de ziekte optimaal te behandelen en daardoor optimaal te laten functioneren. Deze kwaliteitsstandaard is bedoeld voor zorgverleners uit alle medische en niet-medische beroepsgroepen die betrokken zijn bij de diagnostiek, behandeling en begeleiding van mensen met atypische parkinsonismen.

  Toon volledig bericht

 3. Neem 27 maart 2023 deel aan de live-uitzending van het Online PSP Event

  Het PSP Op Maat-onderzoek organiseert een live en online PSP Event op 27 maart a.s. 

  Toon volledig bericht

 4. Mantelzorgers zijn goud waard! Resultaten van het GOUDMantelParkinson project

  Met subsidie van de Parkinson Vereniging is de afgelopen jaren het GOUDMantel-Parkinson project uitgevoerd. “GOUDmantel” staat als afkorting voor Gebruik van Oud-Mantelzorgervaring voor betere zorg voor mensen met parkinson(isme).

  Toon volledig bericht

 5. Valt u al? Over leven met MSA

  "Tussen augustus 2014 en mei 2016 volgde ik met mijn camera het ziekteproces van Jan Stoof, die leed aan de ongeneeslijke ziekte MSA. In mei 2016 is hij na euthanasie overleden", aldus Milvia Luijendijk.

  Toon volledig bericht

 6. Huisartsenbrochure over parkinsonismen vaak geraadpleegd

  In 2016 is de huisartsenbrochure parkinsonismen gepubliceerd. Hij is speciaal geschreven voor huisartsen. Uit recente analyses van het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG) blijkt dat deze brochure voldoet aan een grote vraag.

  Toon volledig bericht

 7. Sonja is mantelzorger van haar man met PSP

  Hoe ga je om met een ongeneeslijke ziekte als parkinson? Filmkoppel Kees Rijninks en Carmen Cobos maakte rondom deze vraag de 2Doc 'Samen'. Als partners krijg je een ongeneeslijke ziekte samen, maar hoe ga je daar mee om? We spraken met Sonja van Koningsbruggen, zij is mantelzorger voor haar man Willem. Haar man kreeg in 2012 de diagnose ziekte van Parkinson.

  Toon volledig bericht

 8. Kennisagenda zeldzame ziekten

  Multi-stakeholder expertstudie naar kennisprioriteiten

  Toon volledig bericht

 9. De Vergeten Dementie

  'Lewy body dementie' of kortweg 'LBD' is na de ziekte van Alzheimer en herseninfarcten de derde belangrijkste oorzaak van dementie. LBD is dus zeker geen zeldzame ziekte. Toch hebben de meeste mensen er nog nooit van gehoord. Ook artsen die niet gespecialiseerd zijn in de materie kennen de aandoening vaak niet of niet voldoende. Dat heeft vanzelfsprekend gevolgen voor het herkennen van de ziekte.

  Toon volledig bericht

 10. Parkinsonismen panels

  De Parkinson Vereniging heeft parkinsonismen panels ingericht voor Multisysteem atrofie (MSA), Progressieve supranucleaire paralyse (PSP), Corticobasaal Syndroom(CBS), Lewy Body dementie (LBD) en Vasculair parkinsonisme.

  Toon volledig bericht

Terug naar boven