Werkgroep Aanvullende Therapie

Werkgroep Aanvullende Therapieën

Na de diagnose parkinson of parkinsonisme kan het begrip ‘kwaliteit van leven’ een heel nieuwe lading krijgen. Wat u eerst als vanzelfsprekend aannam, is niet allemaal zo vanzelfsprekend meer. U zult misschien op zoek gaan naar een nieuwe balans tussen wat u graag wilt en wat mogelijk is. En deze balans vraagt steeds om aanpassingen, al naar gelang de progressie van de ziekte.

Na de diagnose

De Werkgroep Aanvullende Therapieën (WAT) is in het leven geroepen om het scala aan aanvullende therapieën zo goed mogelijk in beeld te brengen. Na een diagnose heeft u waarschijnlijk verschillende vragen. Zo vraagt u zich wellicht af welke behandelmethoden er allemaal mogelijk zijn. Aanvullende therapieën kunnen hierbij voorzien in een behoefte.

Een passende behandeling

Iedereen heeft zijn/haar eigen parkinson(isme), levensfase, fysieke conditie en mentale gesteldheid. Iedereen zal voor zichzelf moeten onderzoeken welke behandeling het beste past en waar u de meeste baat bij heeft. Er is geen oplossing voor iedereen. Ook al is het effect van een aanvullende therapie nog niet altijd wetenschappelijk bewezen, dan nog kan die voor u effect opleveren. Om hier meer over te weten te komen, kunt u ook kennis en ervaringen uitwisselen met andere mensen met parkinson(isme).

Wat doet de WAT?

De taak van de WAT is om een overzicht te creëren voor mensen met parkinson of een parkinsonisme en hen hiermee te helpen een weg in te vinden in het aanbod. Dit doet de WAT door een breed en genuanceerd beeld te schetsen van alle dingen die u in overleg met uw behandelaar kunt doen, in aanvulling op de reguliere medische zorg. De WAT onderzoekt en rapporteert nieuwe ontwikkelingen, publiceert samenvattingen van bekende therapieën en persoonlijke ervaringen, verzorgt lezingen in Parkinson Cafés en houdt de informatie over aanvullende therapieën actueel.

Deel uw vraag of ervaring

Iedereen is welkom met zijn of haar vraag over aanvullende therapieën. Ook persoonlijke ervaringen zijn van harte welkom. U kunt uw inbreng delen per e-mail.

Stuur een mail naar de WAT

refresh

Ga terug naar het overzicht van alle aanvullende therapieën

Terug naar boven