Meldingen medicijntekorten

Medicijntekorten

Meldpunt

pillen.jpg

Regelmatig ontvangen wij meldingen van mensen met parkinson die leveringsproblemen van medicatie ervaren. Heeft u ook problemen met de levering van uw parkinsonmedicijnen? Of ervaart u door een medicijnwissel bijwerkingen die uw kwaliteit van leven niet ten goede komen? Laat het ons weten! Hoe meer mensen dit melden, hoe beter wij uw belangen kunnen behartigen richting beleidsmedewerkers, producenten en politiek.

Meld nu een medicijntekort

Ik kreeg van mijn apotheek bericht dat selegiline tot nader order niet leverbaar is. Helaas krijg ik van de vervanger rasagiline ernstige bijwerkingen...
Anoniem - lid van de Parkinson Vereniging
Twaalf jaar geleden kreeg ik de diagnose parkinson. Sindsdien mag ik altijd nog redelijk stabiel zijn; heb nog een fijn leven naast de parkinson. Op mijn tempo draag ik nog heel wat steentjes bij aan de maatschappij! Daar geniet ik enorm van. Door de jaren heen heb ik wel eens medicijnwisselingen gehad die de apotheek wenste, maar steeds bleek dat verkeerd uit te pakken voor mij. Steeds moest ik weer terug naar m'n oude medicatie. Acht weken terug bleken mijn medicijnen niet meer leverbaar dus geen keuze, ik moest over op andere. Nog gebeld met neuroloog en parkinsonverpleegkundige maar alles zonder resultaat. Wat heb ik een paar beroerde weken gehad! Depressief, lusteloos, bewegingsstoornissen, eetlust verminderd, slecht slapen. Ik heb een paar keer contact gehad met apotheek maar helaas niets was er aan te doen. Nu na acht weken ben ik weer aardig fit, neem een extra tablet en ben weer redelijk de oude. Tot mijn grote schrik hoorde ik gisteren bij de apotheek dat dit medicijn nu op is en ik weer over moet op 'de oude'. Bovendien kreeg ik te horen dat vanaf 1 januari de zorgverzekeraar bepaalt welke medicijnen je krijgt. U begrijpt dat ik ten einde raad ben. Door al deze schommelingen heb ik weken nodig om weer op m'n normale niveau te komen, heb de grootste moeite om tot de kleinste activiteiten te komen en neemt mijn kwaliteit van leven enorm af. Bovendien is ook gewoon bekend dat met de medicatie die ik en vele anderen krijg dat je zes weken tot drie maanden nodig hebt om de optimale werking te krijgen. Graag hoor ik hoe u mij en alle andere parkinsonpatiënten hierin kunt helpen.
Anoniem - lid van de Parkinson Vereniging

Ga terug naar het themadossier over medicijntekorten

Terug naar boven