Blog: augustus 2022

Blog: augustus 2022

19 september 2022 door Marianne van den Broek

Augustus is ook voorbijgevlogen. Ik weet niet hoe jullie die warmte vonden maar voor mij mocht het best wat minder warm. 

De hele dag liep het water met straaltjes van me af. Werd daar doodmoe van. Denk dat Parki het welk leuk vond om ook weer n beetje extra toe te slaan. Op die momenten kan ik tegenwoordig behoorlijk in een dip komen.

Durf niet door te denken, want wat als: de pompcassette ’s levodopa en andere medicijnen niet meer te leveren zijn. Parkinson slechter wordt . Ik werd afgelopen week gebeld door de apotheek dat de Magnesium pillen NIET meer leverbaar zijn ! Er is wel een andere, minder mg, ander merk. Ik zie mijn geest al karren. Heb ik het net ‘onder controle’. Ander merk betekent…misselijk.

Dat dipje probeer ik in mijn uppie op te lossen. Manlief probeer ik te ontzien. IK, en hij, vinden het sowieso al zó jammer dat ik niet meer die spring in het veld ben. Hij daarentegen vindt het vooral voor mij verdrietig dat ik niet meer kan doen wat ik zo graag zou willen doen. Samen met hem, kids en kleinkids. Maar enfin het zij zo.We zijn al zooooo lang bij elkaar. Voelen elkaar aan. Door dik en dun (hij dik…ik dun :) ).

We beseffen dat we inmiddels de meeste aardappels gegeten hebben. Sinds mijn sportieve zusje vorig jaar van de ene op de andere dag overleed weten we ook dat elke dag de laatste kan zijn.

In de afgelopen 2 jaar zijn er van 4 vriendinnen hun mannen overleden. Alle 4 verdrietig. Ze vertellen dat ze hun man steeds meer missen. Ze hebben allemaal kinderen en kleinkinderen, ze zijn niet alleen, maar wel eenzaam. Ik laat ze praten. Luisterend oor.

Uiteindelijk komen ze weer een beetje uit hun putje en kan ik ze zelfs weer laten lachen. Soms kost het me (te) veel energie…energie die ik zelf hard nodig heb. Humor, lachen is goed voor de mens!

Afgelopen weken weer mijn boekje Parkinson…loop naar de pomp !!verkocht. Feedbacks waren lovend, ben ik blij mee.
Marianne

Reacties

Terug naar boven